Cavling prisen

Cavling-prisen - årets skulderklap til dygtige journalister

05.01.18
Cavling-prisen er eftertragtet i journalistkredse og d. 5.januar løftes sløret for hvem der vinder Danmarks mest prestigefyldte journalistpris i år

Kulegravende journalistik. Dybdeborende. Udforskende. Analyserende. Hårdt benarbejde. 

Dagligt knokler journalister på stribe for at bringe viden til os i bøger eller artikler. De afdækker, videreformidler og gør os alle klogere.

Heldigt, at det journalistiske håndværk stadig eksisterer, også selvom de trykte aviser kan være under pres.

Vi elsker, når der bliver taget dybe spadestik i sager, der trænger til afdækning og som kan gribe os om hjertet eller ryste os i vores grundvold.

Journalisters arbejde anerkendes med Cavling-prisen

Hvert år uddeles Cavlingprisen til en journalist eller en gruppe af journalister i samarbejde, der i særlig grad har udvist initiativ og talent i det foregående år.

Prisen blev indstiftet 18. december 1944 til minde om forbundets stifter, journalisten og forfatteren Henrik Cavling (1858-1933), der i sit eget virke bl.a. var kendt for at vække røre med skildringer fra fattigkvarterer.

Blandt de nominerede til årets Cavling-pris ser vi hvert år journalister der på forskellig og imponerende vis har afdækket og fortalt vigtige historier. 

Nominerede til Cavling-prisen 2017:

Sebastian Abrahamsen og Mathias Koch Stræde, Information nomineres for serien ‘Forført’, der er en fascinerende fortælling om et sårbart menneskes hæmningsløse jagt på kærligheden i internettets globale verden.

Morten Svith fra Århus Stiftstidende nomineres for sin grundige og vedholdende afsløring af "Skandalechefen" - en sag om bestikkelse, chikane og nepotisme i afdelingen for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Camilla Stockmann og Janus Køster-Rasmussen nomineres for deres gedigne graverarbejde i bogen ‘Bullshit’, der nøgternt beskriver 80’ernes rå rockerkrig og giver et højaktuelt billede af unge menneskers søgen efter fællesskab.

Line Gertsen, Laura Marie Sørensen, Maiken Steen Frederiksen, Astrid Fischer, Mathias Friis, Niels Jacob Schøtt og Thomas Overgaard, DR samt Jonas Deiborg og Christian Stemann fra P4 København nomineres for deres insisterende dækning af ‘Meningitissagen’ om tre teenagedrenges dødsfald, der efter alt at dømme kunne være undgået, og myndighedernes forsøg på at dække over egne fejl.

Alle nominerede fortjener skulderklap men det gør alle ikke-nominerede journalister, der dagligt arbejder i felten, bestemt også.

D. 5 januar kl. 15 afsløres det hvem der har vundet året Årets Cavlingpris. Hold dig orienteret i pressen eller her på siden.

Har du lyst til at læse mere om Cavling-prisen, læse værker af Henrik Cavling, så kig med på listen nedenfor hvor du bl.a. også finder udgivelser fra tidligere prisvindere.

Oprindeligt skrevet af gh, Randers Bibliotek.

Materialer