Biblioteket søger deltagere til fællessang og fælles samtaler

27.08.18
ALLE PLADSER ER OPTAGET - DET ER MULIGT AT KOMME PÅ VENTELISTE.

At synge sammen giver lykkefølelse og velvære, viser forskningen Den viser også, at vi føler os mere positive og aktive efter en omgang fællessang - uanset alder.

Et nyt projekt på Viborg Bibliotekerne skal undersøge om fællessang også har samme gavnlige virkninger på livskvaliteten, når det kombineres med samtaler og gode snakke mellem sangene.

- Vi ved allerede, at det booster livskvaliteten at synge. Vi vil gerne koble noget mere på sangen; nemlig gode og nærværende snakke, fortæller Anette Koue, som hjælper fællessang og samtaler på vej.

Har du interesse for eller bare lyst til fællessang så tilbyder biblioteket nu et forløb over fire gange i efteråret for en mindre gruppe. Her kan du opdage eller genopdage glæden ved fællessang, når vi skal synge sammen, snakke om musik og tekst og hygge os med en kop kaffe og kage i en tryg og uformel ramme. 

Tilbuddet er udviklet i samarbejde med Sundhedscenter Viborg og Bente Dalsgaard, sundheds- og forebyggelseskonsulent, fortæller:

- Vi ser en stor nytte i at udvikle tilbud som dette, som går på tværs af institutioner, fordi de kan være med til at øge livskvaliteten blandt kommunens borgere.

Der kræves ingen forudsætninger eller forberedelse for at deltage i det gratis tilbud. Biblioteket søger deltagere, som har mulighed for at deltage alle fire gange på Hovedbiblioteket i Viborg, Vesterbrogade 15, Viborg. Vi starter torsdag den 20. september og fællessangen fortsætter de efterfølgende tre torsdage; 27. september, 4. oktober og 11. oktober. Alle gange er fra kl. 10-11:30.

Du kan tilmelde dig ved at skrive til en mail til a6k@viborg.dk eller ringe til 87 87 34 13.

Projektet er støttet af Slots- og Kulturstyrelsens Udviklingspulje og er et samarbejde mellem Sundhedscenter Viborg, Sangens hus i Herning, Nordjysk Center for Kultur og Sundhed i Aalborg, Randers, Horsens og Viborg Bibliotekerne.

For flere oplysninger:
Kathrine Sørensen Bech, bibliotekar
E-mail: kas@viborg.dk - Mobil: 87 87 34 38