Barselsvikar til Viborg Bibliotekerne

Er du en kompetent formidler med interesse for at skabe involverende læringstilbud for børn, unge og voksne? Så skal du søge vores spændende, ledige barselsvikariat.

Viborg Bibliotekerne søger pr. 1. november 2023 en barselsvikar for en af vores læringsmedarbejdere i Team Læring og Viden, som består af 10 engagerede medarbejdere.

Opgaver i stillingen som læringsmedarbejder

Betjening af bibliotekets brugere

Du bliver både en del af betjeningen i Hovedbibliotekets og på et af vores ni lokalbiblioteker. Din primære opgave er her at vejlede børn, unge og voksne og formidle bibliotekets tilbud til dem. Betjeningen af bibliotekets brugere fylder ca. 1/3 af stillingen og kræver, at du:

 • er en udadvendt og imødekommende vært, som formår at skabe gode relationer med mennesker omkring dig
 • gør dig umage for at give bibliotekets brugere den bedst mulige oplevelse
 • interesserer dig for litteratur og litteraturformidling
 • er en stærk formidler af både fysiske og digitale bibliotekstilbud og -medier

Læringsaktiviteter, Makerspace og digitale færdigheder

I Team Læring og Viden leverer vi en bred vifte af læringsaktiviteter. Hos os skal det være en oplevelse at lære, og nøgleord for vores læringsaktiviteter er mening, involvering og inspiration, uanset målgruppen. Vi undersøger, leger og lærer sammen med brugerne og står solidt på vores læringsfundament, som udgør rammen for vores KLC-tilbud Viborg Bibliotekerne | KLC Viborg.

Som en del af dine opgaver bliver du en del af bibliotekets Makerspace-team. Her arbejder vi med forskellige spændende teknologier, robotter og maskiner, som vi ofte bruger i vores læringstilbud og får på den måde teknologi, læring og digital dannelse til at spille godt sammen.  Vi forventer, at du har idéer til, hvordan du involverer og inspirerer børn og unge, og vi lægger vægt på, at du:

 • kan udvikle læringsaktiviteter og nye projekter i samarbejde med interne og eksterne samarbejdspartnere
 • er en god klasserumsleder og får energi af at være sammen med børn og unge
 • har teknologisk flair og nysgerrighed
 • vil være med til at styrke børn og unges fantasi og nysgerrighed

Tilbud og aktiviteter til unge

Du skal herudover også kunne se dig selv som en konstruktiv bidragsyder i ungegruppen, der arbejder på at gøre biblioteket til et endnu mere attraktivt og involverende hus og mødested for unge i Viborg. Det kan være i form af arrangementer, debataftener eller noget helt tredje. I din ansøgning vil vi gerne høre nogle af dine idéer til, hvordan vi kan engagere (flere) unge i aktiviteter på vores biblioteker.

Vores nye kollega

 • er nærværende, engagerende og nysgerrig i alle de forskellige roller, som jobbet indebærer
 • er proaktiv, aktivt medskabende, har gåpåmod og kan tænke nyt
 • er ikke bange for at hoppe ind i nye, uvante sammenhænge
 • er god til at samarbejde, til at give og modtage sparring – men kan også drible selvstændigt og ansvarsfuldt med opgaver
 • medvirker til at skabe rammerne for, at biblioteksbesøg er noget særligt for brugerne, fordi vi har fokus på relationsskabelse, fællesskab og brugernes behov

Vi forventer, at din baggrund er cand. scient. bibl., bibliotekar DB eller en anden relevant uddannelse med fokus på udvikling, læring og teknologi. I din ansøgning ser vi gerne, at du kommer med konkrete eksempler på, hvordan du vil bruge dine faglige og personlige kompetencer i stillingen.

Praktiske informationer

I forbindelse med arrangementer og betjening af bibliotekets brugere skal du være indstillet på vekslende arbejdstider. Ugentligt er der tale om 1-2 dage med brugerbetjening om aftenen samt fredag/lørdag hver 7. uge + en søndag pr. halvår. Du skal have kørekort og adgang til bil.

Stillingen er på 32 timer, og vi glæder os til at få din ansøgning senest den 18. september kl. 23.59 med tiltrædelse 1. november 2023.  Vi afholder samtaler 27. september.

Stillingen aflønnes efter gældende overenskomst og efter principperne i Ny Løn.

Vil du vide mere om jobbet, er du velkommen til at kontakte afdelingsleder for Team Læring og Viden, Lise Nygaard Markussen på 2056 0542.

Læs mere om Viborg Bibliotekerne på www.viborgbib.dk, hvor du også kan finde vores dialogbaserede aftaler.

Søg jobbet her.