Afstemningen er i gang - Læsernes bogpris 2019

12.03.19
Berlingske og Danmarks Biblioteksforening har fundet de 10 bøger, der skal kæmpe om Læsernes bogpris 2019. Se om du har læst (nogle af) dem.

Bøgerne er valgt og nu skal læserne stemme om, hvem der skal hædres med prisen og de medfølgende 100.000 kroner.
Følgende bøger kæmper bogpriskampen:

Jens Andersen: 'Kim Larsen - mine unge år'. En biografi om slægten og rødderne, opvæksten i Københavns nordvestkvarter, hippiårene og den første tid med Gasolin.

Svend Brinkmann: 'Det sørgende dyr'. Om sorgens væsen og det vilkår, det er at leve med sorgen.

Thomas Korsgaard: 'En dag vil vi grine af det'. Efterfølgeren til 'Hvis der en dag skulle komme et menneske forbi'.

Lone Hørslev: 'Dagene er data'. Den sjette digtsamling fra Lone Hørslev om at alt er data - livet, kærligheden og store og små spørgsmål.

Niels W. Olesen under medvirken af Thorsten B. Olesen: 'De danske ministerier - Poul Schlüters tid 1982-1993'. Om to af efterkrigstidens mest markante statsministerskikkelser, Anker Jørgensen og Poul Schlüter, og deres regeringer.

Anne-Cathrine Riebnitzsky: 'Smaragdsliberen'. Jødedom, islam, kristendom og ateisme mødes i historien om smaragdsliberen Pierre, der har en nærdødoplevelse.

Knud Romer: 'Kort over Paradis'. To fortællinger udfolder sig parallelt. I den ene berette Knus Romer om sin deroute som fordrukken evighedsstudent, mens hans opdigtede ven, M, hvis far er spion i Iran under den kolde krig, er omdrejningspunkt for den anden.

Malene Sølvsten: ' Ravnenes hvisken - bog 3'. Anne er blevet genoplivet, men det ændrer ikke ved, at Fimbulvinteren kommer og ragnarok er på vej. Anne og hendes venner må gøre, hvad de kan for at redde verden fra undergang, men det er svært, hvis man ikke ved, hvem der er venner og hvem der er fjender.

Alberte Winding: 'Kastevind - erindringsglimt fra en barndom'. Sangskriveren og tekstforfatterens erindringsglimt fra barndommen. Hun fortæller om at navigere mellem voksne der er optaget afd eres eget. Om sårbare venskaber, drenge og det første kys - og om at miste sin mor og være alene med sin sorg.

Theis Ørntoft: 'Solar'. Om Theis, der oplever en stadig større apati i et liv med Fitness World, GTA-spil, fodbold, parforhold og sex. Sygdom, hjemløshed og en rejse ned gennem Europa følger. I Portugal møder han Diago og Theis' liv nedsmelter i druk, stoffer og halluciationer.

Afstemningen sluttede den 7. april.

Materialer