75 års dagen for Danmarks befrielse fejres med livestreaming fra Gudenåhuset

28.04.20
Mandag d. 4. maj kl. 17.00 markerer Viborg Bibliotekerne sammen med den duoen Toner af Guld 75 års dagen for Danmarks befrielse efter 2. verdenskrig. Det sker som livestreaming fra Gudenåhuset af befrielseskabareten ”Kammerat med solen”.

Helle og Dynes Skovkjær, der står bag Toner af Guld vil gennem viser fra film og revy samt digte og salmer fra og om besættelsestiden skildre de fem krigsår med den hjertevarme og underfundighed, der kendetegner duoen.

Livestreaming fra Viften

Fejringen af 75 års dagen var oprindeligt planlagt som et festligt arrangement i Gudenåhuset med publikum både 4. og 5. maj, men pga. corona-situationen, er dette pt. ikke muligt.

Derfor tilbydes kabareten i stedet for som livestreaming, som kan opleves via Viborg Bibliotekernes facebookside direkte fra Viften i Gudenåhuset, Bjerringbro Bibliotek, mandag d. 4. maj kl. 17.00.

”Vi arbejder på højtryk for at få teknikken på plads”, fortæller Mette Bech Kristiansen fra Viborg Bibliotekerne og opfordrer interesserede til at holde øje med Viborg Bibliotekernes hjemmeside samt facebookside for yderligere information.

Lokal duo

”Kammerat med solen” er en kabaret om de fem besættelsesår og befrielsen. Mange af datidens tekstforfattere som Mogens Dam og Poul Henningsen formåede med deres finurlige vid og skarpe pen at snige sig uden om censuren, som ellers bestemte, hvad der måtte trykkes, synges og siges højt indtil den majaften i 1945, hvor Danmark og ordet atter blev frit.
Toner af Guld er en lokal duo fra Bjerringbro bestående af Helle og Dynes Skovkjær. De spiller årligt ca. 110 koncertforedrag, kabareter og kirkekoncerter over det meste af landet og har et alsidigt repertoire. De optræder med en naturlig elegance og stilsikkerhed uanset om det er operettetoner, revymusik, jazz eller visesang, der er på programmet.

Hvis man gerne vil opleve Toner af Guld live i Gudenåhuset, så bliver der mulighed for det i september i forbindelse med Bjerringbro Kulturfestival, som er flyttet til uge 39 og hvor Toner af Guld og ”Kammerat med solen” bliver en del af programmet.

Mere information:
Mette Bech Kristiansen, Viborg Bibliotekerne, mbk@viborg.dk, 87873560

Helle Skovkjær, ”Toner af Guld”, helle.tonerafguld@gmail.com, 51319018