Start din dag med at være god

Bølgeskvulp, middagslur og vaffelis. Gåture hånd i hånd i skovens dybe stille ro. Pointspil i haven og badeture i iskoldt, krabbefyldt havvand. Køreture ud i det blå på jagt efter genbrugsguld. Bare tæer i sandaler og vandkamp på terrassen. Lune pandekager, litteratur- og seriemarathon i liggestolen under det bløde tæppe.

Jo, denne sommer er der igen i år skabt gode ferieminder. Jeg er netop vendt tilbage efter tre ugers ferie. Sikke en sommer det er. Alt er, som det plejer – og så alligevel ikke. Jo, hvis vi snakker om vejret, så har vi klassisk dansk sommervejr med lidt byger, lidt sol og lidt vind. Lidt af det hele og alt er godt. Men for mit vedkommende er der noget, som er anderledes.   

Fra Frankrig til Morsø 

Vi plejer at pakke den lille Peugeot 208 og køre mod sydens sol i Frankrig. For de franske fristelser flyder med god vin, oste og gæstfrihed i de smukkeste bjergområder. Og hvis du nu tænker, det kan da ikke være en særlig rar køreoplevelse. Så vil jeg forsikre dig om, at med Apple Carplay, lydbøger og glastag så går det ganske fint. Men sådan kom vores sommer ikke til at foregå i år. I stedet for har vi vendt snuden mod Morsø. Her har vi aldrig været – kun til Kulturmødet i Nykøbing Mors. Men det tæller ikke helt på samme måde. 

Vores forventninger til sommerferien var nok ikke skruet helt vildt op, inden autosignaturen blev sat på min e-mail. Meget lidt tåler sammenligning med fransk livsstil og lykke. Så min søde kollega, Helle, som er opvokset på Mors, havde venligst skruet et tætpakket feriekort sammen til os over Morsø. Og med feriekort mener jeg et feriekort fyldt med unikke oplevelser og ukendte badestrande. Der var tips til de bedste kroer, restauranter, genbrugsbutikker og ferieis. Naturoplevelser som Hanklit, Ejerslev Havn og Fossil- og Molermuseet. Tjek! Sikke en sød kollega. 

Nu mange is senere er jeg tilbage i hverdagens tummerum. Og det er ikke så tosset endda. Men det har fået mig til at tænke lidt over, hvad der betyder noget. Den forskel som andre mennesker kan gøre for én, når man udviser venlighed og lidt ekstra omtanke. Helles gode gerning med et feriekort gjorde en stor forskel for min mand og mig, og kortet lå fast på køkkenbordet i sommerhuset under hele ferien. Vi nåede absolut ikke alle destinationer, det ville nok kræve to uger mere på øen, men det gjorde mig glad at vide, at vi havde masser af muligheder – og at Helle havde tænkt på mig, da hun lavede kortet.   

Spørgsmålet er så: Hvornår har du sidst gjort lidt ekstra for en anden?   

Jeg blev så glad for feriekortet, at jeg ydmygt takkede med lidt søde sager på min kollegas skrivebord. For det skader ikke at starte dagen med at være god. Og nu siger jeg ikke noget som helst om karma og den slags. Men min anden kollega, Hanne, kom smilende hen til mig på min første dag efter ferien med rosende ord om en opgave, jeg havde lavet. Den havde hun bemærket, og det skulle jeg lige vide. Tænk sig! Jeg gik derfra med højt humør, strålende øjne og et endnu større smil på læben klar til at skrive denne lille beretning. 

Nu er det jo ikke sådan, at man skal rose alt og alle hele tiden. Guderne skal vide, at mit skrivebord ikke skal fyldes med sukkersager – og det bliver det nok heller ikke. Det kan bestemt også blive for meget rygklapperi. Men som min mand altid plejer at sige til mig: Der er aldrig nogen, der er blevet fattig af at give. Og står det til mig, så har han så sandelig ret i det. 

Nye spændende arrangementer i kalenderen 

Vi vil gerne gøre lidt ekstra for de tusindvis af gæster, der besøger biblioteket hver måned. Så der er både klassisk musik, forfatteraftener og spændende fotoudstillinger på programmet. Jeg glæder mig til et efterår med fut i arbejdsopgaverne, hvor vi har en masse nyt i vores arrangementsprogram BemærkeDage.  

De fleste arrangementer kan ses allerede nu digitalt på www.viborgbib.dk og på Facebook. Denne sæson skal man huske at bestille billet. Det gælder også arrangementer med fri entré. Vi står nemlig sammen på afstand og med masser af håndsprit for at passe på både kollegaer og besøgende.  

Klar, parat, start. Velkommen tilbage fra ferie til en ny sæson på biblioteket til glæde for alle i Viborg og omregn. 

Materialer