Robotterne kommer!

Af Anonym (ikke efterprøvet)
02.09.19
En robot-hjemmehælper? Den tænkende opvaskemaskine? Brusebadsrobotten? Eller skal vi gå linen ud og forestille os mennesket version 4.0 med indbygget hukommelseskort?

Opgraderbar med op til 100 terabytes. Måske Morten Dürrs børnebog, med den klingende titel, ”Robotten kan skide!”, hvor forældre ikke ønsker at adoptere søde menneskebørn, men foretrækker at købe sig et robotbarn, bliver til virkelighed? Tænk engang.

Virkelighed eller illusion? Tja, gisningerne er mange, men når alt kommer til alt, gad jeg da godt have en fuldautomatiseret og højintelligent haverobot til at klippe min hæk med millimeterpræcision.

Robotter på biblioteket

På Viborg Hovedbibliotek har robotterne også vundet indpas. I TestLab står den lille robot Cosmo klar med sine hurtige robotmoves; klar til at lege og være opfindsom med børn og voksne i mange aldre. Ozobotterne venter også spændt på at blive sendt ud på en robotbane, som man selv koder. I TestLab smelter leg, teknologi og innovation sammen. Og jeg synes netop, at det er i legen og i eksperimenterne, at teknologierne får sin berettigelse. Når man undersøger de muligheder (og måske) begrænsninger, der følger med udviklingen af nye gadgets og teknologier – og som vi må forholde os til i det 21. århundrede.

Og på biblioteket har vi lyst til at lege endnu mere med robotter og introducere nye teknologier til en masse børn i alderen 6-10 år. Derfor vil vi fra oktober til december invitere til TorsdagsTech fra 14.30-16.30 hver torsdag. Blandt andet står Cosmo og Ozobotterne klar. Eller måske vil du på et jordbær-knasende eventyr med Awbie og samtidig lege med begynderkodning? Workshoppen vil turnere rundt mellem Børnebiblioteket i Viborg, Bjerringbro, Stoholm og Karup, og det er ganske gratis at deltage. Følg med på viborgbib.dk.  

Teknologien, du ikke anede, du manglede

Nye teknologier udvikles med lynets hast – måske min højintelligente hækklipningsrobot snart kan købes i det lokale byggemarked? Måske er den der allerede? Teknologiens verden kan byde på mange opfindelser; nogle mere brugbare end andre! Måske verdens første pandekageprinter, robotten PanCakeBot, var noget for dig? Med lovning om præcise pandekager; ligesom du allerhelst vil have dem. Eller hvad med Otohiko gaflen? Gaflen, som neutraliserer lyde med en integreret anti-slubre-teknik. Og hvorfor skal man nøjes med to tommelfingre? Dani Clode har udviklet den tredje tommelfinger, som er en protese med indbyggede motorer, som styres via. Bluetooth.

Ork ja, mulighederne er mange! Måske du skal udvikle den nyeste gadget i bibliotekets TestLab?