Når bogmærker fortæller historier

Af Anonym (ikke efterprøvet)
01.04.16
På Viborg Bibliotekerne har vi en bogmærkeordning.

Du har sikkert set dem – grønne bogmærker med personalebilleder, sat i de bøger personalet anbefaler. Denne måde at formidle vores bøger på synes jeg er utrolig spændende. Udover at jeg får udvidet min horisont og får kendskab til nye spændende bøger, får jeg også udvidet min samling af bogmærker.

Og ja hjemme ved mig er der lige så mange bogmærker som bøger – hvis ikke flere bogmærker, og hvorfor nu det?

Jo fordi bogmærker for mig er en lige så god historie, som de bøger jeg læser. Bogmærker er for mig ikke kun et tilfældigt stykke papir lagt ind i bogen eller et æseløre på den side, jeg er nået til. Bogmærkerne er minder om byer og lande, jeg har besøgt, museer og biblioteker hvor jeg har været, bøger jeg har læst, og personer jeg har fået dem af. Så et enkelt bogmærke i min samling kan indeholde mange forskellige historier.

Jeg har bogmærker fra det meste af Europa. Bogmærker af læder, pap, plastic, træ, magneter og et enkelt lamineret blad. Og på bogmærkerne er der et væld af forskellige billeder, citater og kunstgengivelser. Nogle bliver brugt flittigt, hvilket kan ses, andre hænger i billedrammer på væggen i stuen, mens andre igen er sat i scrapbøger. Og kassen med bogmærker er igen ved at være fyldt til randen, fordi der hele tiden kommer nye til.

De nyeste i samlingen er røde bogmærker af pap, med mine kollegers og mit eget personalefoto og Viborg Bibliotekernes logo på. For på Viborg Bibliotekerne har vi igen har fået trykt personalebogmærker til at anbefale bøger med, og du finder dem nu på hylderne.

Så kom en tur forbi biblioteket og bliv inspireret til nye spændende læseoplevelser ved at gå på jagt efter de røde bogmærker.

Og hvem ved, måske mine eller mine kollegaers bogmærker også kan fortælle dig en historie?
 

Tags