Listen med ulæste bøger - kan den forkortes?

Af Anonym (ikke efterprøvet)
16.09.16
Jeg er lidt af en bognørd. Jeg nyder at læse og bliver tit inspireret til nye læseoplevelser. Det betyder, at jeg ligesom så mange andre bognørder, jeg kender, har en lister over bøger jeg gerne vil have læst. Den såkaldte must-read liste.

Min liste viste sig i sommers, efter en omgang oprydning i min bogreol, at være længere end jeg havde regnet med. Jeg er ikke typen, der har listen nedskrevet på et stykke papir, jeg er den type der har bøgerne stående på hylden, så jeg ikke glemmer nogle – hvorfor det sommetider er nødvendigt med en omgang oprydning. Og det slog mig, mens jeg pakkede de læste bøger til henholdsvis genbrug og opbevaring, at det nok er umuligt at forkorte must-read listen, når man er lidt af en bognørd.

Jeg kender mig selv godt nok til at vide, at listen over ulæste bøger vil vokse med en tre-fire stykker, hver gang jeg får læst en. Og jeg er ret sikker på, at jeg ikke er den eneste med en uendelig must-read liste? Men det er svært ikke at lade sig inspirere, når man som jeg har sin daglige gang på et bibliotek og bliver bombarderet med fængende bogtitler, farverige forsider og bogsnakke med brugerne hver gang man bevæger sig ned langs bogreolerne.

Så et af mine mål for det næste års tid, hvor jeg er på barsel, er at få forkortet listen. Det burde kunne lade sig gøre, når jeg ikke hver dag bliver udsat for spændende titler og farverige forsider til at forlænge listen. Optimisme på højeste plan, jeg ved det godt, men jeg tænker at gøre forsøget alligevel. Så for at holde mig selv op på det, er her et udpluk af listen over bøger, jeg gerne vil have læst:

Jonas Jonasson: Morder-Anders og hans venner og Analfabeten der kunne regne

Harper Lee: Dræb ikke en sangfugl og Sæt en vagtpost ud

Mikael Bergstrand: Delhis smukkest hænder og Tåge over Darjeeling

Ildefonso Falcones: Fatimas hånd og Sigøjnerinden fra Sevilla

Otte bøger er blevet listet, så bliver det spændende om jeg også rent faktisk får tid til at få dem læst. Alle bøgerne er nogle som længe har stået på min must-read liste, og jeg glæder mig til at komme i gang med hver og en af dem.