Læs en serie i din ferie
Læs en serie i din ferie

Læs en serie i din ferie.

Af Anonym (ikke efterprøvet)
01.06.18
Ferietid er serietid! Og med serier mener jeg ikke tv-serier – nej, jeg mener bogserier. For de lange sommerdage giver dig muligheden for at blive opslugt af en god bogserie og læse til langt ud på natten. Det er tid til binge reading!


Jeg vil anbefale disse 4 skønne bogserier, som du kan læse i sommerferien. Det eneste du har brug for er sådan set bare lidt luft i kalenderen.

Hvis der skulle komme et menneske forbi

Af: Thomas Korsgaard

Thomas Korsgaards debutroman, bare 21 år gammel, er et portræt af en familie i økonomisk krise – set med et barns øjne.

Hvis der skulle komme et menneske forbi følger en familie på en gård lidt uden for Skive i Midtjylland. Faderen er ved at gå fallit og må låne penge af sin succesfulde storebror, der tilsyneladende gladeligt låner familien penge, men kræver både taknemmelighed og kontrol til gengæld. Moderen bruger dagene på at kæderyge foran computeren, mens hun spiller internetkasino. Børneflokken er – ligesom faderens mange hunde, som løber vildt om på gårdspladsen – overladt til sig selv.
Bogen er baseret på forfatterens egen opvækst.

En dag vil vi grine af det

2. del af: Hvis der skulle komme et menneske forbi, udkom den 3. maj 2018

Hvad sker der med en familie i underskud, som pludselig kommer til penge? Som endelig får det, de har drømt om? Vil alt nu endelig blive godt i hjemmet for enden af den lange grusvej lidt uden for Skive?
Thomas Korsgaard, tog læsere og anmeldere med storm med sin debutroman, "Hvis der skulle komme et menneske forbi". "En dag vil vi grine af det" fortsætter den stærke og sørgmuntre fortælling om Tue, der vokser op i et hjem, hvor børn overlades til sig selv, og hvor voksne ikke rigtig magter at være forældre. Det er en fortælling om ensomhed og fysisk og psykisk vold som en del af hverdagen.
Tues mor har fået en stor erstatning for en arbejdsskade, og nu skal alt blive godt. Men er penge det, der skal til, for at komme fri af den følelse af rod og opløsning, der hidtil har præget dagligdagen? Og hvad sker der, når Tue ikke længere er et barn – men en ung voksen, som opdager, at der er en verden uden for hjemmet for enden af grusvejen?

Dinas bog

Af: Herbjørg Wassmo

I 1990 udgav norske Wassmo Dinas bog, som omhandler den vilde, men karismatiske Dina Grønelvs liv og opvækst i 1800-tallets Nordnorge. Som barn er hun uforvarende skyld i sin mors voldsomme død, dette påvirker både hende selv og hendes kærlighedsforhold i voksenlivet. Så selvom Dina på ydersiden fremstår som handlekraftig og selvstændig, er hun i virkeligheden plaget af de traumatiserende oplevelser og en længsel efter kærlighed.

Den der ser

4. del af Dinas bog, udkom november 2017
Af: Herbjørg Wassmo

Fans af Herbjørg Wassmo og hendes elskede karakter Dina Grønelv har måttet vente længe på en fortsættelse af historien om Dina og hendes efterkommere. Nu er ventetiden dog overstået, da fjerde bind i serien, Den der ser, udkom i november 2017. Personligt synes jeg, der her lægges op til, at der også godt kunne komme et femte bind.
Skal Dina Grønelv-serien være et projekt i din ferie? Personligt synes jeg, det er noget af det bedste jeg har læst nogensinde.  
Rækkefølgen i bøgerne i serien om Dina Grønelv er følgende: Dinas bog, Lykkens søn, Karnas arv og Den der ser.

Kvinderne fra Thy

Af: Maria Helleberg

Helleberg vender blikket mod sin egen slægtshistorie og beskriver sin oldemor og mormor så levende, at man næsten synes, man kender de to stærke kvinder.
I Kvinderne fra Thy hører vi om oldemoren Mariane, der kunne være blevet frue på en herregård, men i stedet ender i Vester Vandet, alene med en stor børneflok, da hendes mand stikker af for at prøve lykken i Amerika.

Om mormoren, Marie Dusine, der derfor vokser op uden en far eller andre mandlige autoriteter. Hun er en vred oprører, der ikke kan bestride arbejdet som stuepige, men som gennem sine stærke holdninger kommer til at danne par med en uventet mand.

Søstrene fra Thy

2. del af Kvinderne fra Thy, udkommer i starten af 2019
Læserne kan glæde sig over, at der kommer nyt fra Thy. Alle Marie Dusines døtre er på vej ud i den store verden, hvor alt kan gå galt. Da lille Gerda lander i København i april 1940, har hun endnu ikke set levende billeder fra byen. Men hun er ikke alene. Brødre og søstre fra Thy udvandrer og indhenter skrækkelige erfaringer. Midt under besættelsen bliver smukke Esther involveret i et passioneret forhold til den helt forkerte mand og så er der noget med forbyttede børn, så spænding er der nok af.

Berlinerpoplerne

Af: Anne B. Ragde
På den forfaldne slægtsgård uden for Trondheim bor Tor Neshov sammen med sin gamle mor, sin forkuede far Tormod og hans to søskende Margido og Erlend, Lillebroren Margido, er ungkarl og bedemand inde i byen, mens den anden bror, Erlend, stikker af til København og springer ud som bøsse. Da brødrenes mor får et slagtilfælde, samles de tre brødre ved dødslejet. Tors datter, Torunn, som aldrig har været en del af hans liv dukker også op, og for Torunn får mødet vidtrækkende konsekvenser.

Liebhaverne

Af: Anne B. Ragde
5. del af Berlinerpoplerne udkom i november 2017.
Det formodes desværre at være det sidste bind i serien

Jeg er lige blevet færdig med Liebhaverne -  Ragde’s familiesaga gennem tre generationer, der begyndte med Berlinerpoplerne.
Torunn har valgt at slå rødder på den gamle slægtsgård og nyder at kunne sætte sit eget præg på det hele. Gamle Tormod trives på Byneset Plejehjem. Torunn er blevet ansat hos Margido og hjælper til i bedemandsforretningen for at tjene til dagen og vejen.

Siden al balladen om, hvad der skulle ske med Neshov, da Torunns far døde, har der ikke været kontakt mellem den danske og den norske side af familien. Kan skårene klinkes?

Serien består af: Berlinerpoplerne, Eremitkrebsene, Ligge i det grønne, Altid tilgivelse og Liebhaverne.

Jeg synes, det er en vidunderlig serie og alle bøgerne kan du låne på Viborg Bibliotekerne, som bog eller lydbog. Jeg kan varmt anbefale dem alle. Hop ombord i sommerens serier, og lad dig opsluge af tidens og personerne udvikling i serierne.  
 

Materialer