Jeanne på festival
Jeanne på festival

Jeanne på festival

24.08.18
Nu hvor sommermånederne går på held og jeg er tilbage på arbejde igen, mindes jeg en af de varmeste somre nogensinde, og det har sat sit præg på min sommer. For mit vedkommende er sommerferien blandt andet blevet brug på at gå på festival. Noget som har givet mig utroligt mange gode og støvede oplevelser med i bagagen.

Ung med de unge

I år har jeg brugt en del af min sommerferie på Roskilde Festival. I ugerne op til har jeg skulle høre på meget fis og ballade fra mine ellers så elskværdige kollegaer. Om hvordan jeg da er blevet for gammel og hvordan jeg nu skulle ud og være ung med de unge. Der er blevet spøgt meget om mine campingevner og grint meget af, hvor ikke-eksisterende de er.

Jeg syntes jo absolut ikke selv, at jeg, med mine 31 år, er for gammel til at tage på Roskilde Festival. Men det skulle jo komme på en prøve. Billetten var købt. Indrømmet, det er da også en del år siden, jeg sidst var på Roskilde Festival – 7 år for at være helt præcis. Dengang havde jeg ingen problemer med at sove i telt, drikke mig fuld flere aftener i træk, og mase mig ind mellem folk, for at komme længere op foran til koncerter.

Magelighed på tilbagegang

Dog kunne jeg godt mærke, at jeg med årene er blevet en smule mere magelig og beroligede mine kollegaer med, at denne gang skulle det være luksusversionen. Denne gang ville jeg ikke slæbe kasser med øl og dåseleverpostej med mig. Nu er jeg voksen og har et ordentligt arbejde.  En luftmadras var absolutte minimum af liggeunderlag, der skulle bære min luksusmås. Men ak.  Man kan ikke betale sig ud af tisstøv og ildelugtende, skraldesmidende, drukglade teenagere. Jeg endte da også med at bruge tre timer på at pumpe min kæmpe store dobbeltluftmadras op ved håndkraft – der er jo ikke strøm. Så meget for luksus.

Men selvom det at overnatte på campingpladsen absolut ikke levede op til luksus-standarden, så var musikken luksus for ørene. Jeg var jo netop også kommet for at høre musikken og jeg hørte da også utroligt meget fantastisk musik og så mange spændende koncerter. En af dem jeg husker allerbedst er koncerten med Bisse.

Bisse og festivalstemning i Viborg

Bisse aka 29-årig Thorbjørn Radisch Bredkjær kan noget med tekster og sceneshow. Hans show er på en gang både rørende, provokerende og utrolig poetiske. Hans koncert var nærmest et helt kunststykke i sig selv, hvor både sceneshow og udførsel gik op i en højere enhed. Han er noget for sig selv, og helt klart værd at opleve live. 

Hvor heldigt for mig og i særdeleshed for alle jer læsere, at Bisse fredag den 31. august kommer på besøg på Viborg Bibliotekerne til artist talk og senere afholder koncert på Paletten. Nu hvor jeg har set Bisse på Roskilde Festival, skal jeg helt sikkert også ind og høre Peter Ramsdal interviewe ham på Hovedbiblioteket i Viborg, så han selv kan fortælle, hvad der ligger bag hele dette koncept, der er Bisse.

Hvis du også gerne vil have en smule festival stemning, uden at indånde tisstøv og sove i et ulideligt varmt telt, så afholder Viborg Bibliotekerne i samarbejde med Barakken, DIFFUS og Kulturselskabet havefest med open mic imellem de to Bisse arrangementer, hvor Ølluminati og Streetfood sørger for maden og drikkevarerne. Og ellers kan det være vi ses på Roskilde Festival om 7 år, når min hjerne igen har glemt skidtet og forherligede hele oplevelsen.

Materialer