Installer eReolen og få læseoplevelser for livet

Af Anonym (ikke efterprøvet)
10.04.20
eReolen er en app. En rigtig smart app ovenikøbet. Denne app kan du installere på din mobiltelefon, Ipad eller anden digital tablet. Du skal klikke ind på App Store eller Google Play. Her logger du ind med dit bibliotekslogin eller NemID. Ganske simpelt.

Når du har gjort det, så åbner en mangfoldig og rig verden af nye læseoplevelse, som du kan have med overalt og lige ved hånden på din mobil. Læs og lyt - når det passer dig.

Du kan finde eReolen her. 

Skeptisk overfor den nye, smarte og digitale gadget  

Da jeg første gang hørte om eReolen, var jeg skeptisk. Personligt ved jeg ikke noget bedre end at sætte mig i min gode, slidte lænestol med en bog i hånden, som jeg kan holde om, holde ved og sætte æselører i og dufte til, inden jeg sætter den tilbage på boghylden. Denne håndgribelige, materialistiske og sansevækkende forbindelse mellem mig og en bog troede jeg ikke på, at eReolen kunne erstatte.

Og nej, eReolen kan ikke erstatte mit forhold til den fysiske bog med noget, der er bedre. MEN til gengæld kan den brugervenlige app byde på et helt anderledes og interessant litteraturunivers, som fint kan agere supplement til den fysiske bog. eReolen rummer nemlig et væld af mange andre fordele og muligheder, som den fysiske bog ikke har.

Et sandt skattekammer åbner sig

Når du er logget ind i eReolen, er der for det første ingen grænser for, hvad du kan finde af e-bøger, lydbøger og podcasts. Der er mange genre i de tre kategorier, og de er meget varierede, så du kan helt sikkert finde noget litteratur, der falder i din smag. I kategorien med e-bøger og lydbøger kan du nemt og overskueligt søge efter bøger til hele familien, da bøgerne er opdelt efter ”voksen” og ”børn/unge”. Genrerne i hver målgruppe spænder utroligt vidt. I voksenlitteratur er der alt fra familie og slægtsromaner, spændingsromaner, biografier, science fiction-romaner, samfundsskildringer, historiske romaner til litteratur af mere humoristisk eller erotisk art.

I børnelitteraturen er der genrer som eventyr, gys, letlæsning, højtlæsning, spænding og humor. Genrerne er mange flere i eReolen, fordi der er et meget større udbud i hver genre, end der ville være på et fysisk bibliotek. Det giver læseren mulighed for at opdage endnu flere gemte skatte i ens yndlingsgenrer.  

Når du har fundet de lydbøger og e-bøger, der falder i din smag, skal du blot låne dem inde i appen, og så har du adgang til dem i 30 dage. Du skal IKKE bekymre dig om at få afleveret bøgerne inden for fristen. Når de 30 dage er gået, forsvinder dine lånte bøger af sig selv på din digitale profil. Så du behøver ikke bekymre dig om eventuelle gebyrer. Det er da smart.

Minder om et litteraturmagasin

Når du først bliver fortrolig med e-Reolen og kan gå på opdagelse i appen, er det et sandt litteraturmagasin, der åbner for dig. Fx har eReolen en inspirationsside i forskellige temaer, hvor du kan undersøge og blive inspireret til din næste læseoplevelse. Du kan læse om din yndlingsforfatter eller blive klogere på andre forfattere, du ikke kender til i Forfatterportrætter. Ligeledes kan du også læse dybdegående interviews med forskellige forfattere.

Du kan se titler på tidligere prisbelønnede bøger, som dem der gennem årene har vundet Nordisk Råds Litteraturpris. Hvis du hellere vil vide, hvad der rører sig lige nu af nyere udgivelser, kan du se de nomineret til Læsernes Bogpris 2020 og stemme om, hvem du synes, der skal løbe med prisen til juni.  

I disse Corona tider kan du ikke fysisk spørge andre brugere på biblioteket, hvad de går og læser for tiden. Men det kan e-Reolen give dig en fornemmelse af. På appen kan du nemlig se, hvilke bøger brugerne anbefaler lige nu, og du kan se brugernes favoritbøger i 2019. På den måde kan du hente inspiration til din næste store læseoplevelse, som jeg har gjort. Jeg er i hvert fald blevet rigtig glad for at bruge denne app, og det håber jeg også, du bliver.