Gensynsglæde på biblioteket

Nu er tiden endelig kommet. Den lange vinter er forbi, og vi kan varsomt og roligt bevæge os ud igen.

Perlehyacinter, snepryd og påskeliljer stråler om kap i forårets spirende haver. Solsorten bygger rede og gør klar til de små fugleunger. Det dufter af forår, og livet summer ude på gader og stræder. Vi ser biler på vejene igen. Folk i butikker med hænderne fulde. Børn, der løber og leger med hinanden.

Vi skal pakke ledninger, notesblokke og den bærbare computer ned og hoppe ud af de bløde bukser. Vi skal lukke vores hjemmearbejdsplads ned og genåbne landet med håb om lysere tider. Sammen.  

Nyt på biblioteket

Hos Viborg Bibliotekerne gør vi også klar til genåbningen den 21. april kl. 10.00. Bøgerne vælter ind efter en lang låneperiode ude i de små hjem rundt om i kommunen. Vi sætter reserverede bøger på ventehylden klar til nye lånere. Og de såkaldte 14+14 bøger, bestsellers som plejer at være revet væk, er til stor glæde sat frem til de hurtige lånere – lige til at snuppe med hjem.

Nye kreative ideer er opstået under nedlukningen, og vi er blandt andet i fuld gang med at forme indretningen på Hovedbiblioteket i Viborg. Børnebiblioteket har fået en flot vægudsmykning, og på balkonen er der gjort klar til studerende og borgere, der kan fordybe sig i litteraturen.  

Vi har skabt en stor, flot EXPO-udstilling med titlen ”Vi mødes i litteraturen”. Den store bogudstilling fylder godt i rummet med bibliotekarernes bedste boganbefalinger, som forhåbentlig vil give masser af ny inspiration til læsernes boghylder.  

Tre gode ting

Det er i sandhed en spændende tid, og så kan man jo have lyst til at spørge sig selv, hvad vi har lært af denne nedlukning og hjemmearbejdet?

Hjemme hos mig fortæller vi hver dag tre ting, der har været gode. Stort som småt er blevet bemærket, og det vil jeg tage med mig videre. At se de små detaljer i hverdagen: Lyset, der ændres efter årstiden. Hækken, der springer ud og strækker sine lange grene. Håret, der gror hurtigt og trænger til en snarlig klipning. Smilene over køkkenøen. Et varmt knus inden computeren åbnes.

Det er de små ting i livet, der gør hverdagen sjovere. Og det minder ”de tre gode ting” mig om dag for dag.   

For ærligt, så har hjemmearbejdspladsen ikke altid været lige spændende. Man har savnet sine kollegaer og samspillet, hvor alle er fysisk til stede på arbejdspladsen. Fleksibiliteten ved at arbejde hjemme har skabt nye muligheder for alle parter, og deri ligger meget læring for det gode arbejdsliv. Men jeg glæder mig nu til at sige ”godmorgen” til Lotte i køkkenet på biblioteket, mens duften af frisklavet kaffe breder sig i rummet. Og så glæder jeg mig til at se biblioteket summe af liv og mennesker. Med favnen fuld af god litteratur på vej ud i forårets lune plusgrader.

Følg med på www.viborgbib.dk, Viborg Bibliotekernes Facebook og Instagram for nyt om genåbningen den 21. april kl. 10.00.