Forårsfornemmelser og fine fortællinger

Af Anonym (ikke efterprøvet)
25.04.22
Når solen endelig brager frem fra en skyfri himmel, kalder det gode vejr for alvor på udetid.

Vi finder straks tørrestativerne frem på terrasserne, får sat frøene til drivhuset til spiring i vindueskarmen, planter i krukker, støver græsslåmaskinen af, lader ungerne hoppe på trampolin uden jakker, smører cykelkæderne og finder løbeskoene frem.

Alt det, som vi ikke har gjort, prioriteret eller gidet i de kolde måneder, indtager atter vores hverdag.

Fornyet energi

For mit eget vedkommende har jeg fundet de gode gå-sko frem fra kælderen. Jeg nyste, da jeg pustede støvet af og gav dem efterfølgende en ordentlig omgang under bruseren. For nu skal jeg have gang i de daglige gåture igen.

Med solen kommer energien. Lysten til at være mere ude. Bevæge mig mere. Smide de ekstra vinterkilo og i det hele taget bare være god ved mig selv.
Jeg er et af de mennesker, som ikke er fan af vintermørke, sjap og kulde og derfor springer jeg for alvor ud i fuldflor sammen med erantisser, påskeliljer og tulipaner, når solens stråler rammer mit vintertrætte ansigt.

Og når jeg skal passe på mig selv, så foregår det oftest i naturen. Det er der, jeg samler fornyet energi, bevæger mig, nyder, indsnuser friskhed og alle de vidunderlige dufte.
Fuglekvideren hører jeg oftest kun i de første par minutter inden hørebøfferne rammer mit indre øre.

Bevares, jeg burde måske nyde alle de skønne pip pip’er og kuk-kuk’ er noget mere, men når det er ”mig tid” står den på lyd i ørerne og kilometer i benene.

Online læsning

Derfor sværger jeg også til onlineudgaven af bøger. At lytte imens benene flytter sig er min måde at kombinere motion og opladning. For netop da, forsvinder jeg ind i et andet univers, langt væk fra hverdagens travlhed.

Jeg nyder at lade andre fortælle. Læse bøger op for mig, så det eneste jeg skal forholde mig til er historien, tonefaldet, stemmen og at det hele går op i en højere enhed. Jeg kan nøjedes med at lade mine vintertrætte arme dingle i luften. Jeg behøver ikke engang bladre.

Derude under åben himmel er der ingen forstyrrelser. Der er kun mig, stemmen, historien og fødderne, der solidt tager skridt for skridt.

Det er for mig ren wellness for både krop og sjæl.

Og så er det desuden ret praktisk, når nu jeg både nyder at læse og at være mor. For den del, med at læse et fysisk eksemplar i ro og mag går desværre bare ikke særlig godt hånd i hånd med to små børn på skødet. Men den tid kommer heldigvis igen.

Og netop grundet manglen på tid og ro til de fysiske eksemplarer er jeg vild med, at jeg har rig mulighed for at få min læselyst styret på anden vis.

eReolen

Via bibliotekets online tilbud er det nemt og bekvemt at downloade en app fyldt med læseoplevelser til din telefon.
Appen hedder eReolen og her finder du tusindvis af lydbøger klar til at springe ombord i. Du låner bøgerne på appen nøjagtig, som hvis du låner en fysisk bog på biblioteket. Bare lige uden den del med at køre bogen igennem bibliotekets scanner. Så i stedet for at læse bogen fysisk, lytter du til de dygtige oplæsere og får historien fortalt. Ligesom da du var barn og fik læst historier højt. Det er faktisk helt nostalgisk og samtidig enormt smart.

Inden længe trækker jeg igen i de gode sko, finder en lydbog frem, sætter høretelefonerne i og går ud og nyder lidt alenetid. Gerne med en god krimi i ørerne.

God fornøjelse med din lytning.

Pssst. Jeg kan forresten også anbefale lydbøger til både rengøring, vasketøj og under madlavningen. Det gør trods alt de lidt kedelige hverdagspligter bare en smule sjovere.

Anbefaling:

Er du, som jeg, til krimier, kan jeg anbefale en af vores egne forfatterinder, som jeg oplever ikke så mange kender til.

Mine varmeste anbefalinger til Anne-Mette Hancock og hendes Heloise Kaldan serie. Der er både dømt spænding på højt plan, kærlighed og uforudsigelig i rigelige mængder. Alt det, som jeg elsker ved en god krimi. Og så er de indlæst af Jon Lange og det er som smør i mine øregange. Som bonusinfo kan jeg oplyse, at fjerde bog i serien udkommer til september.