Ferien starter på biblioteket...

14.04.12
Fornylig blev jeg vidne til en lidt pudsig oplevelse på mit arbejde på biblioteket.

– jeg var i gang med at tage bøger fra til kassation og stod sådan lidt gemt i forhold til hr. og fru P., der var i færd med at søge på bibliotekets internet.
Jeg trampede lidt frem og tilbage på mine larmende hæle for i hvert fald at gøre opmærksom på min tilstedeværelse, men det påvirkede tilsyneladende ikke de to – og jeg kunne umuligt undgå at høre alt, hvad der blev sagt.

De var tydeligvis ved at planlægge en eller to ugers ferie på et eller andet eksotisk sted og fandt snart, hvad de søgte på nettet – hr. P. ringede op til rejsebureauet fra sin mobil og havde en lang snak frem og tilbage med vedkommende agent – om stedet – om prisen – om faciliteterne osv. Og da det lød som om, de var ved at nå til enighed, spurgte han fru P., om det så var det de skulle – men som hun sagde, så havde hun jo ligesom ikke hørt, hvad der blev sagt i den anden ende. ”Du får lige fruen”, sagde manden og gav mobilen til fru P., som så spurgte om stort set de samme ting.
Det viste sig at være ok, for manden fik mobilen tilbage og afsluttede herefter samtalen med at bekræfte købet af rejsen.

Så det er ikke forkert, når vi på biblioteket ynder at sige, at ferien starter på biblioteket – og det kan altså gælde alt lige fra planlægning og forberedelse til bestilling af rejsen og endelig også lekture og anden underholdning til selve ferien.

Rejseguider og ferieunderholdning
Man kan jo nemlig søge information på biblioteket om alverdens rejsemål – både via internettet og i bibliotekets righoldige beholdning af rejseguider og mere personlige rejsebeskrivelser. Personligt synes jeg, at den fysiske rejsehåndbog – trods smartphones og Ipads osv. – stadig er uundværlig på enhver ferie – måske lige med undtagelse af ren badeferie – og udvalget er ret stort. Den mest kendte rejseguide og den der nok dækker flest destinationer er Politikens Turen går til… men der er efterhånden kommet et hav af gode alternativer – bare spørg på dit lokale bibliotek! Senest har jeg selv haft stor gavn af eksempelvis en af Momondos storbyguider.

Man kan derudover låne masser af spændende bøger til en afslappende ferie under sydens sol og palmer eller hvor man nu tager hen – enten som almindelig bog eller cd-lydbog eller som e-bog eller netlydbog.
Eller man kan låne ferieunderholdning i form af dvd-film, film på filmstriben.dk, gådebøger eller musik eller… Ja – mulighederne er rigtig mange.

Skulle man være helt blank i forhold til, hvad man gerne vil underholde sig med i sin ferie, kan man altid spørge en bibliotekar, vi giver gerne råd og inspiration.

Så når sommerferien om få uger står for døren, så husk på biblioteket...

Tags