Anne Rasmussen
Anne Rasmussen

Efterårsferien står for døren!

Af Anonym (ikke efterprøvet)
26.08.19
Jow, jow – tænker du måske – men vi skal da liige have overstået sommerferien først. Og som min 12-årige søn søvndrukkent beklagede sig første mandag morgen efter skolernes 6 ugers sommerferie: Nu er der bare så mega længe til den næste ferie…

Men nej, nedtællingen til efterårsferien i uge 42 er begyndt og der er faktisk kun små 5 uger til programmet med aktiviteter for skolebørn og deres familier i Viborg Kommune skal ligge klar fredag, den 20. september kl. 16 og billetsalget skydes i gang mandag den 23. september klokken 12.

Så efterårsferien er lige rundt om hjørnet - i al fald for mig. Jeg er nemlig så heldig at være en del af det hårdtarbejdende sekretariat for De Kommunale Ferieaktiviteter for børn på Børnebiblioteket. Sammen med min kollega Kirstina Kjærsgård Olesen er vi allerede godt i gang med at tage imod tilmeldinger og ansøgninger om økonomisk støtte fra foreninger, klubber og kulturinstitutioner fra hele Viborg Kommune.

Lige nu åbner vi hver dag Ferieaktiviteters mailboks med tilbageholdt åndedræt, for at se, om der er nye spændende tilmeldinger fra foreninger, klubber og kulturinstitutioner, som kunne tænke sig at afholde en aktivitet for børn i efterårsferien 2019. Vi glædes over tilmeldinger fra gamle kendinge som ”plejer” at være med og begejstres over nye aktiviteter, som vi ikke har haft på programmet tidligere. Men vi vil så gerne have mange flere med, så vi kan få det bedste og mest varierede program med massevis af aktiviteter, hvor der er noget for enhver smag og alder.

Viborg Bibliotekerne afholder traditionen tro en hel perlerække af arrangementer både på Børnebiblioteket i Viborg og på bibliotekerne rundt om i lokalområderne. Men De Kommunale Ferieaktiviteter arrangerer og afholder også selv aktiviteter, som Kirstina og jeg står for. Vi har allerede nu sikret os, at Motor Mille fra Ramasjang kommer og fyre den af til en åbningskoncert på Skakbrættet på Hovedbiblioteket mandag den 14. oktober klokken 11. Ligeledes har 100 børn og deres familie igen i år mulighed for at komme til en fortryllet dag med magi i Odense, da vi gentager succesen med vores populære bustur med Børnebiblioteket til Magiske Dage i Odense fredag den 18. oktober.

Kender du en forening der vil lege med os?

Ferieaktiviteter er så langt fra kun arrangementer på Viborg Bibliotekerne. De Kommunale Ferieaktiviteter er en stor, fælles indsats hvor klubber, foreninger og kulturinstitutioner arbejder sammen om at skabe et levende og engagerende tilbud til børnene i deres efterårsferie.

For at understøtte dette enorme arbejde kan De Kommunale Ferieaktiviteter tilbyde klubber og foreninger økonomisk støtte, gratis PR, fælles program og tilmeldingssystem.

Hvis du nu sidder derude og tænker, at det skal min klub eller forening da også være med til, så kan du stadig nå at indsende din elektroniske tilmelding og/eller ansøgning om økonomisk støtte til f.eks. instruktør, lokaler eller materialer via De Kommunale Ferieaktiviteters hjemmeside under ”Arrangører”. Sidste frist er søndag den 1. september 2019. Og spred meget gerne det glade budskab! Jo flere forskellige aktiviteter der er at vælge imellem desto bedre.

Vi håber på og glæder os til at se jeres tilmelding i vores mailboks.

Det samlede program for Efterårsferieaktiviteter 2019 kan ses på ferieaktiviteters hjemmeside fra fredag den 20. september klokken 16.

Materialer