De er enten på stoffer eller også er det bare en MOR, der trænger til ferie

I april og maj er der mange studerende på biblioteket, der i opgaveskrivningens hede kan virke desperate.

Der er dem, der måske skulle være kommet for en uge siden. Dem, der lige mangler noget. Og så er der dem, der har sendt deres mor.
Mor, der nu står med store øjne og ikke aner hvad opgaven handler om. Bare siger: ”Jeg skal hente alt det, I har om anden verdenskrigs konflikter”. Ja, eller jeg skulle hente bogen om de europæiske munkeordners udvikling i det 20. århundrede. Det er ikke altid let at være forældre.

Man skulle jo tro, at jeg så selv havde lært noget af de møder med desperate danske forældre, der er sendt i byen efter lige præcis det, som barnet mangler. Men lige pludselig står man i det. Og ja, jeg er der selv, med en krøllet seddel fra datteren om et eller andet skoleprojekt. Eller en aften:” MOAR, jeg har lovet du bager kage til i morgen”. Eller: ”den opgave om aztekerne, der skal afleveres i morgen, og jeg skulle jo gemme den på et USB- stik”. Det er ligesom gået i stykker. Og så er alle husets USB- stik gået samme vej som den ene sok, negleklipperen og den lækre sorte trøje.

Derfor er jeg nu på vej i bilen for at købe et nyt. Det er godt nok lige ved at være lukketid. Jeg når lige at løbe ind, mens gadevarerne bliver kørt ind. Jeg finder hylden og står lige et øjeblik og overvejer, om den nu skal være 8 eller 16 GB. Rød eller blå? Går det an? Jeg kommer op til kassen og der er INGEN! Lyset er slukket. Jeg er blevet lukket inde i Føtex en tirsdag aften! Vil jeg blive tage af vagten? Der er mad nok! Ringer man 112? Og nu kommer det USB- stik ikke hjem!

Jeg bliver revet tilbage til planeten af et venligt ansigt, der siger, at hvis jeg lige går derhen, hvor der stadig er lys, skal jeg da nok komme hjem igen. Og at man i Føtex ikke plejer at have kunder til at overnatte. Jeg må ligne én, der er på stoffer, men jeg er bare en mor. En mor der nu glæder sig til, at det snart bliver skolernes sommerferie. SÅ er det for en tid slut med hjemmebag, madpakker, fodboldtøj og skoleopgaver.

Nu skal der læses. Læses i haven, på stranden, på flyet, måske endda på min sofa. Jeg har en mistanke om, at der er andre som mig derude. Der kommer i hvert fald mange på biblioteket lige nu, efter ferielæsning. Og hvor er det dejligt at kunne hjælpe med lige det. At vide, at man på en måde, er med lånerne på ferie. Kom endelig, vi er der for jer. Og der er mange muligheder.

Fra sidste år fik lånerne muligheden for at tage bøgerne med på deres telefon eller på tablet. Det kan alle via ereolen.dk. Selv er jeg storforbruger af alle mulighederne. Men der er nu noget særligt ved at ligge der i ferien og se verden fra siderne af en bog. Det er befriende at læse sig ind i en anden verden. Mens man ligger der med sand mellem tæerne og solen i håret. Der er dejligt trygt lige der, mens bøgernes personer ordner alt det onde. For sommer er nemlig krimi-tid for mig og mange andre. Et dejligt koldt gys på en varm dag.

Så her er 3 gode bud på sand-mellem-tæerne-krimier:

Materialer