Bogblogs - en fantastisk inspirationskilde
Bogblogs - en fantastisk inspirationskilde

Bog-blogs – en fantastisk verden af læseinspiration

Af Anonym (ikke efterprøvet)
26.07.18
Hver gang jeg bliver færdig med en bog, står jeg over for spørgsmålet, hvad skal jeg nu læse? Nogle gange har jeg den næste bog klar på sengebordet, inden jeg er blevet færdig med den, jeg er i gang med.

Andre gange kan jeg ikke bestemme mig og andre gange igen, har jeg slet ingen idéer til, hvad jeg skal gå i gang med. Så henter jeg inspiration fra andre, det kan være fra kollegaer, bekendte, folk jeg møder i biblioteksrummet eller på internettet.

For på internettet er der rigtig meget læseinspiration at hente, fra mange forskellige kilder. Der er bibliotekernes hjemmesider, der er Litteratursiden.dk og så findes der et utal af bog-blogs. Blogs hvor bloggerne hovedsageligt skriver om bøger, laver boganmeldelser og anbefaler bøger. Og der er rigtig meget inspiration at hente på disse bog-blogs. Nogle af bloggerne beskæftiger sig kun med én eller to bestemte genrer, mens andre bloggere læser mere bredt. Med andre ord, man kan finde alt lige fra anmeldelser/anbefalinger af børnebøger over ungdomsbøger til voksenbøger og i alle tænkelige genrer.

Indrømmet, listen herunder, med de blogs jeg løbende holder øje med, er drevet af kvinder, men der findes også nogle stykker, hvor personerne bag er mænd, men de er blandt de nyligt opdagede. Ved en gennemgang af diverse bog-blogs vil I hurtig opdage, at nogle af dem, der skriver disse blogs, udover at de er store læseheste, også arbejder med bøger til dagligt.

Forestilling om Paradis: På denne blog findes noget for enhver smag, der er anbefalinger og anmeldelser af børnebøger, ungdomsbøger og voksenbøger. Og i mange forskellige genrer. Udover anbefalinger og anmeldelser er der også indlæg omkring det at læse og læselyst. På bloggen kan I også finde en liste over andre bog-bloggere.

Pipalukbooks: Jeg har først for nylig fundet denne blog, og også her ser det ud til at der er noget for enhver smag. Genremæssigt har jeg fundet alt lige fra krimier til biografier. På denne blog er det tre forskellige personer, der bidrager med indlæg.

Borough of books: Denne blog har jeg fulgt med i nogle år efterhånden, og her er der også rigtig meget spændende at finde. Genremæssigt dækker den bredt, og der er noget at finde for de fleste. Sommetider er der også anmeldelser af bøger på engelsk, der endnu ikke er udkommet på dansk. På bloggen kan I også finde en liste over andre bog-bloggere.

B for Bog: Det er også først for nylig, jeg har fundet denne blog, men allerede nu kan jeg sige så meget, at det vil blive én af de blogs, jeg kommer til at kigge på efter inspiration. Modsat de tre første er ejeren af denne blog en mand, hvilket giver et andet blik på nogle af de bøger, der går igen, og det er skønt. Det giver mig anledning til at få læst noget andet. Her er romaner at finde for alle.

Jeg har kun nævnt fire, men der findes et hav af andre bog-blogs. Det er bare om at finde dem, og heldigvis er der også hjælp at finde til det på et par af de nævnte blogs.
Der er flere grunde til, at jeg synes bog-bloggernes blogs er super inspirationskilder til, hvad der skal læses. Udover at gøre brug af dem som privatperson, kan jeg også drage nytte af dem i mit arbejde på biblioteket. Jeg får et indblik i, hvad der er værd at læse indenfor genrer, jeg ikke selv læser, eksempelvis fantasybøger eller young adult-bøger. Derudover kan man også være heldig at finde anmeldelser af helt nye bøger, som ikke umiddelbart finder vej til bestsellerlisterne, men som kan være rigtig gode alligevel. Forfattere og forlag gør nemlig i at sende anmeldereksemplarer til nogle af bog-bloggerne.

Med andre ord, har I lyst til at prøve kræfter med genrer, I ikke normalt læser eller bare mangler inspiration til at læse noget, som alle andre ikke læser. Så vil jeg anbefale jer at gå i kast med bog-bloggernes verden af inspiration.

Materialer