Børnekunst med rekorder

15.04.16
Verdens mest solgte årbog, Guinness rekordbog, udkommer hvert år med tusindvis af mærkværdige, utrolige og sindssyge rekorder. Læs f.eks. om verdens klammeste negle, verdens største diamanter, verdens længste kattepels, dyreste maleri og flest ølflasker åbnet med fødderne på ét minut.

Men ved du, hvad du kan se i Gudenåhuset, Bjerringbro Bibliotek?

Om ikke verdens, så i hvert fald Bjerringbros flotteste hottentotter, troldefamilier, kæmpemalerier og minimalerier, fantasistole, doodleterninger og meget andet fint og sjovt er flyttet ind i Gudenåhuset, hvor den årlige udstilling med børnekunst netop nu er aktuel.

En udstilling som lige præcis i år har slået alle rekorder. Måske ikke ligefrem utrolige og sindssyge rekorder, men så i hvert fald bemærkelsesværdige rekorder.

Udstillingen har nemlig i år:
- rekordstort antal deltagere
- rekordstort antal kunstværker
- rekordmange fremmødte til åbningen d. 2. april, som også bød på herlig jazz i børnehøjde
- rekordstort tidsforbrug – dels af alle bidragyderne – og dels af os, der skulle opstille alle værkerne
- og endelig forventer vi også et rekordstort antal besøgende i udstillingen.


Og så lige et par ekstra rekorder:

De mange bidrag til udstillingen gav nemlig anledning til et rekordstort antal panderynker, da vi skulle prøve at få styr på alle tingene, og for mit eget vedkommende rekord-ømme lårmuskler efter at have lagt ca. 120 fodspor på gulvet som en rute rundt i udstillingen, som efterfølgende skulle fastgøres med klæbeplast.
Sådan ca. 120 knæ-, lår- og rygbøjninger, eller hvad man nu skal kalde det, kan mærkes i flere dage, kan jeg hilse og sige.

Og alle de her rekorder har altså tilsammen resulteret i en fantastisk flot udstilling. Det er nærmest rørende at se, hvor seriøst, kreativt og fantasifuldt, der er arbejdet med årets tema ”fællesskab”. Det er både opløftende og livsbekræftende i disse tider, hvor de sociale medier fylder rigtig meget – også i børnenes liv. Vi skal alle sammen huske på, at det er vigtigt også at gøre noget sammen. Som f.eks. at gå på opdagelse i denne skønne udstilling. Tag børnene med, eller omvendt, og få en fælles oplevelse.


Fakta:

Børneudstillingen i Gudenåhuset finder sted hvert år i april måned og har eksisteret i de seneste ca. 20 år.
Deltagerne er børn fra dagpleje, børnehaver, skoler og sfo samt af og til også private børn.
I 2016 kan udstillingen ses til og med den 26. april i bibliotekets åbningstid.
Tema 2016: Fællesskab.
Tema 2017: Mytologi.

Tags