Sangria i Andalusien
Sangria i Andalusien

Andalusien

Af Anonym (ikke efterprøvet)
13.07.18
Vi vidste intet om Andalusien, da vi en solrig formiddag landede i Malaga midt i marts måned. Fjorten dage senere var vi nærmest forelsket i Spaniens sydligste region, og slet ikke klar til at tage hjem igen. Hør bare hvorfor?

Vi boede i læ af bjergkæden ”Sierra de Mijas”. Lige ned til den lækre La Carihuela-strand mellem Torremolinos og Benalmádena. Her ligger tapasbarer side om side med markeder, kunstmuseer og ikke mindst den smukke havnepromenade. Vores foretrukne tapasbar hed ”Lime & Lemon”. Den var vi blevet anbefalet hjemmefra, og den var virkelig fantastisk.  Vi besøgte den flere gange.

I Andalusien – det spanske fastlands sydligste region – kan du finde nogle af de mest spektakulære landskaber, vandreture i baglandets skønne bjerge, hvide landsbyer – og dét, kombineret med en 150 kilometer lang kystlinje, der rummer nogle af Spaniens smukkeste strande, som du kan tænke dig, gør forståeligt nok kysten til én af de mest eftertragtede i Sydeuropa. Ud over det, har Andalusien hele 320 dage med sol året rundt og meget lidt regn

En af de smukkeste og mest fotograferede strækninger på Solkysten finder du ved den lille badeby Nerja, der ligger ca. 50 kilometer øst for Malaga. I Nerja finder du også de største drypstenshuler i Europa med stalakitter og koncerter under jorden.
Ikke langt herfra finder du ”den hvide by” Frigiliana. Den er blevet udråbt til den smukkeste og bedst bevarede landsby i Andalusien. Her kræves solbriller for ikke at blive blændet.

Marinaen i Benalmadena

Havnen er flere gange kåret som verdens kønneste, og lever efter min mening stadig op til titlen. Den er omgivet af huse i maurisk stil. Selve havnen har kanaler og broer, så jeg kommer til at tænke på Venedig. Hele vejen langs havnefronten er der butikker og restauranter. De mere end 1.000 bådpladser snor sig rundt om en række småøer med bygninger, og stemningen, den minder om en blanding af ’Tusind og én nats eventyr’ og maurisk arkitektur. Her sad vi med en dejlig kold drink og nød den eventyrlige stemning.

La Paloma Parken

En virkelig smuk park, hvor alle mulige forskellige dyr går rundt og nyder livet. Der er høns og små kyllinger, fugle, kaniner, skildpadder og æsler. Dyrene lever under fantastiske forhold, og der er god mulighed for at komme utrolig tæt på, blandt andet de mange fugle - - En utrolig flot påfugl stod og spredte sine udslåede halefjer. Blå og grønne farver der skinnede i solens stråler lige klar til at blive fotograferet. Parken er virkelig dejlig med flotte planter, blomster og træer, velholdt og en sand fornøjelse at gå rundt i. Vi brugte en hel dag derinde.

Europas største sommerfuglepark ligger i Benalmadena

I sommerfugleparken kan du opleve mere end 1500 sommerfugle, i alle strålende og flotte farver. En tropisk oase og en temperatur på ca. 25 grader hele året. Se sommerfuglene blive klækket fra puppe til sommerfugl. Præsentation af stedet og sommerfuglenes liv var meget fin, men på engelsk.  Endvidere var der en stor flot leguan tøjret forsvarligt til en bjælke. En lille kænguru, der hoppede rundt blandt gæsterne. Skildpadder og tropiske fugle i alle regnbuens farver fløj rundt. Masser af planter, damme og flotte vandfald, der tilsammen skabte en fin tropisk oplevelse. I deres souvenirbutik kunne man købe de flotteste silketørklæder i alle farver. Det kunne jeg ikke stå for. Åben alle året 365 dage. Storslået og spændende oplevelse.
Den bedste udsigt på hele kysten

Kabelbanen i Benalmadena tog os med en tur op på bjerget i ca.1000 meters højde. Det er ikke for sarte sjæle, men udsigten udover hele kysten fra toppen af bjerget er alle pengene værd og giver kriller i maven.
Der er gode vandreture deroppe, som kræver godt solidt fodtøj, da terrænet er meget kuperede. Oppe på toppen af bjerget, hvor turen ender, er der en fuldstændig fantastisk ørneshow. Ørne, falke og ugler viser, hvad de har lært. De flyver elegant hen og lander på armene af folk. Jo mere vind, jo bedre kan fuglene præstere. Vi nåede lige at være med, da der kun vises to show om dagen.

Mad og drikke i Andalusien

Tapas er en gastronomisk oplevelse for ganen. Tapas betyder egentlig låg eller dæksel, og betegner en meget lille portion, som passer til at spise sammen med en drink sidst på eftermiddagen. Tapas er blevet så populære blandt turister, og vi havde jo fået anvist en Tapasbar hjemmefra, lige i nærheden af vores hotel. Stedet ”Lime & Lemon,” og sikke en oplevelse. Til vores tapas, blev vi anbefalet en kold cava af de unge fyre på stedet. Vi fik bitte små luftige falafler, vi fik grillet gedeost med dadler, store rejer i hvidløgsmarinade. Mig der ellers ikke kan fordrage gedeost. Det var bare så lækkert, her måtte vi spise igen. ”Lime & Lemon” findes også på facebook.dk

Der er selvfølgelig også mulighed for at få alle slags grillet kød, og især i bjergegnene er der tradition for grillet vildt.

Fisk og skaldyr samles også i den traditionelle paella. En paella tilberedes af safrankogte ris samt fisk og skaldyr på en stor, flad og tynd pande. Hver restaurant har sin egen opskrift. Nogle steder vil man også finde kylling og oksekød i den lokale paella. En aften på hotellet var paellaen lavet med sorte ris, måske fra blæksprutteblæk for der var skaldyr og blæksprutter i.

Kraftig, spansk vin og Sangria

De spanske rødvine er særligt kendetegnede ved deres krydrede og kraftige smag, som mange sætter pris på. Og med det store udvalg kan man næsten altid finde en man kan lide og selvfølgelig fandt vi også vores favoritvin.
 
Sangria er så klassisk en spansk drik, at de fleste, der har besøgt landet har smagt den i flere varianter. Her får du den spanske opskrift på den kendte drik, som jeg varmt kan anbefale. Nyd den her i sommervarmen, mens du ligger på solvognen med en god bog.

Du skal bruge:

  • 1 flaske rødvin (det behøver ikke at være spansk)
  • 1 Fanta eller appelsinvand
  • 4-5 spsk sukker
  • 3 shot portvin
  • 2 shot vodka (kan undværes)

Bland det hele sammen i en glaskande og sæt den på køl. Skær forskellige frugter som æbler, appelsiner og jordbær i små stykker. Server den iskolde sangria med frugtstykker og isterninger. Mums!

Materialer