modeuge
modeuge

Bøger om mode i kølvandet på årets modeuge

14.08.17
I den forgange uge blev der afholdt Copenhagen Fashion Week. I den anledning sætter vi fokus på mode og giver dig inspiration til videre læsning om modens spændende univers.

Artiklen er udarbejdet af Rikke Ulsøe Nielsen, der skriver om modebøger på denne blog. Derudover siger hun om sig selv, at "så længe jeg kan huske, har jeg været interesseret i mode og påklædning. Som barn brugte jeg tøj til at lege med udklædning og lave små oprør mod mine forældre, mens det i dag er en måde at udtrykke min personlighed og kreativitet på. Derudover fylder det også i mit professionelle liv, hvor jeg arbejder med kommunikation for en modeportal."

Modeugen er ovre for denne gang, men der er stadig rig mulighed for at blive klogere på mode og lade sig inspirere af kreative designere og stilfulde mennesker. Det giver biblioteket dig nemlig mulighed for med et stort udvalg af bøger om mode.

Her får du seks eksempler på modebøger, der alle kan lånes på Viborg Bibliotekerne.

Moden i det 20. århundrede af Eleanor Van Zandt

Mode fra det 20. århundrede repræsenterer en helt speciel tid i modehistorien. Særligt perioden mellem 1947-1957 anses af mange for at være en guldalder for haute couture – blandt andet på grund af Christian Diors New Look-kollektion, som tilførte efterkrigstidens mode et overraskende glamourøst skær. I denne illustrerede bog lærer du mere om Dior samt andre talentfulde designere fra det 20. århundrede - eksempelvis Coco Chanel, Paul Poiret og Elsa Schiaparelli.

Inside Vogue af Alexandra Shulman

Den tidligere chefredaktør på britisk Vogue, Alexandra Shulman, førte dagbog i tiden op til magasinets 100 års jubilæum. Det var en hektisk tid, hvor en royal forside samt arrangementet Vogue 100 Gala skulle koordineres. Resultatet er denne engelske e-bog, hvor du som læser kommer bag kulisserne på en af verdens mest prestigefyldte moderedaktioner. Du får desuden et fascinerende indblik i hverdagen hos en passioneret karrierekvinde.

Chanel og Coco Chanel af David Bond

Coco Chanel er et af verdens største modeikoner. I denne bog fra serien Store virksomhedssucceser kan du lære mere om det markante aftryk, hun satte på moden ved at grundlægge modehuset Chanel. Med innovative og til tider provokerende designs tog hun kvinderne ud af de stive korsetter og klædte dem på med bukser, badedragter og små sorte kjoler – alt sammen beklædningsdele, som nutidens kvinder bruger, men som først vakte forargelse i Coco Chanels samtid.

Hverdagsglamour af Emily Salomon

Modebloggere er gennem de seneste år blevet en større og større del af modebranchen. Det har demokratiseret branchen og givet flere personer en platform for modeformidling, som ellers tidligere var forbeholdt modemagasinerne. Danske Emily Salomon er ikke kun en af Danmarks mest populære modebloggere – hun er også forfatter til bogen Hverdagsglamour, hvori hun med stilsikker hånd deler ud af brugbare tips til en mere glamourøs hverdag.

Shoes: Fashion and Fantasy af Colin McDowell

I denne engelske bog bliver du ført ind i en verden af skodesign. Forfatteren Colin McDowell introducerer dig til de mest ikoniske designere som Ferragamo, Clergerie og naturligvis også Manolo Blahnik – Sex and the City-figuren Carries foretrukne skodesigner. Foruden skos rolle i moden byder bogen på en udforskning af mere lyssky og fantasiprægede sko-universer, hvor fetich, erotiske fantasier og Askepots glassko bliver undersøgt nærmere.

Den velklædte mand af Torsten Grunwald

Mode og stilfulde garderober er ikke forbeholdt kvinder - tværtimod. Det ved stileksperten Torsten Grundwald alt om, og i denne bog guider han i selskab med hjerneforskeren Peter Lund Madsen læseren til at opbygge en klassisk herregarderobe, der kan stå tidens tand trods modens flygtige trends. Med kyndige råd og mere end 450 illustrationer klæder bogen sin læser godt på til at være velklædt, uanset hvilken lejlighed der er tale om.

Materialer