Aarhus i hjertet
Aarhus i hjertet

Århus i hjertet

11.08.14
Kendte danskere fortæller om deres forhold til Aarhus i flot fotobog.

Søren Højlund Carlsen, chefredaktør på Mediehus Århus, har talt med 15 kendte danskere, der har tilknytning til Århus og en historie at fortælle om de steder, der betyder noget særligt for dem. Med sig har han fotografen David Bering, hvis portrætfotos er med til at gøre bogen særdeles vellykket. Det gælder ikke mindst besøget hos dronning Margrethe på Marselisborg Slot, hvor fotografierne af dronningen i opholdsstuerne giver et godt indtryk af hendes sans for farver og indretning. Hun fortæller levende om den historie og de traditioner, der er forbundet med stedet og om glæden ved at opholde sig på Marselisborg.

Renée Toft Simonsen understreger betydningen af ens personlige historie og opvækst. ”Mine mange år væk fra Århus har gjort mig endnu mere bevidst om, at mine rødder er utrolig vigtige. Hvad er det for et stof, du er gjort af? Hvor kommer du fra? Det er spørgsmål, der betyder meget i et menneskes liv.”

Blandt andre interviewede kan nævnes Jørgen Leth, Rasmus Tantholdt, Henrik Qvortrup, Bjørn Lomborg, Anne Hjernøe og Elsebeth Egholm

Anbefalet af bibliotekar Hanne Sørensen

Materialer