Årets Historiske Bog 2021

Lørdag den 26. marts blev prisen for Årets Historiske Bog 2021 uddelt på festivalen Historiske Dage 2022 i Øksnehallen i København.

Historiske Dage 2022 samler hvert år en lang række museer, arkiver, biblioteker, foreninger, forlag og medier fra hele Danmark under ét tag, og således også den 26.-27. marts i år, hvor man på festivalen i Øksnehallen igen kan møde mange af landets førende historieformidlere og forfattere, som vil tage del i debatter, foredrag, drama, show og events, mm.

Festivalen er også rammen for præsentationen af af Årets Historiske Bog 2021, en bog-pris på 20.000 kr., der uddeles af Dansk Historisk Fællesråd og er sponsoreret af Kulturministeriet og Sydbank. En nomineringskomite under DHF har indledningsvis valgt fem kandidater, der indtil den 13. marts har været til urafstemning blandt Historie Onlines brugere.  

Man kan opleve alle de fem kandidater præsentere deres værker lørdag den 26. marts på Grøn Scene i Øksnehallen, hvorefter selve prisuddelingen foregår på DR-scenen.

Her er de fem nominerede bøger: