Sådan bruger du den nye søgebase og brugerprofil

10.01.17
En kort gennemgang af materialesøgning og brugerprofil på hjemmesiden

Søgning foregår i toppen af hjemmesiden, hvor søgefeltet altid findes. Du søger ved at skrive det, du gerne vil søge efter og klikke på knappen "Søg".

Søgefelt og log ind funktion

Søgeresultatet

Søgeresultatet præsenteres umiddelbart efter søgningen er sendt afsted. På søgeresultatsiden er det muligt, at afgrænse sin søgning via facetter, sortere søgeresultat efter bl.a. udgivelsesår komme ind på de fundne materialer og lave en ny søgning.

Sådan er søgeresultatet opbygget

Materialet i søgeresultatet

Fra det enkelte materiale i søgeresultatet kan du navigere ind til en materialevisning, hvor du kan reservere materialet, læse mere om det og se, hvor det evt. er hjemme. Du kan klikke dig ind via materialets title, forside eller de varianter, materialet findes i.

Materialet i søgeresultatet

Detaljevisning af et materiale

På materialernes detaljevisning kan du reservere materialet eller tilføje det til huskelisten - begge kræver log ind og at du er oprettet som bruger. Du kan også se, hvilke biblioteker materialet er hjemme på samt hvor mange eksemplarer, vi har af materialet. Desuden er der ofte mulighed for at læse mere om forfatteren eller finde anmeldelser af materialet.

Materialevisningen - detaljevisning

Lånerstatus

Lånerstatus hedder findes ved at klikke "Log ind" i toppen af hjemmesiden og derefter indtaste lånernummer/cpr-nummer og pinkode. Når du er logget ind, vil der være et link "Min profil", hvor du finder din lånerstatus.

På din lånerstatus kan du se dine reserveringer, dine hjemlån, dine mellemværender, om der er materiale klar til afhentning og meget mere. Det er også her, du kan tilmelde dig sms-beskeder ved reservationer og påmindelser. Det er pt. ikke muligt at betale mellemværender via hjemmesiden, men det er lige på trapperne.

Lånerstatus