Slægtsforskning

Her kan du læse om og tilgå diverse databaser, hvis du er interesseret i slægtsforskning.

Ancestry
Ancestry er en stor genealogisk database til alle slægtshistorisk interesserede med milliarder af navne fra mere end 7.000 samlinger/databaser. Den omfatter oplysninger fra amerikanske folketællinger, militære kilder, retslige dokumenter, kirkebøger, immigrationslister, passagerlister m.m., samt lignende kilder primært fra Nordamerika, Storbritannien, Europa, Australien, men også andre lande.

  • Målgruppe: Slægtsforskere.
  • Adgang: Kun fra bibliotekets pc'er eller via bibliotekets wifi.

Arkivalieronline
I Arkivalieronline kan du finde kirkebøger, folketællinger fra 1100- tallet og frem til i dag. Du kan også finde oplysninger om ejendomme, matrikler, Vestindien, Sønderjylland og meget andet. Arkivalier er en fællesbetegnelse for f.eks. gamle dokumenter, sager og protokoller. Det er Rigsarkivet der står bag Arkivalieronline, det er dog ikke alt fra arkiverne, der er digitaliseret.

  • Målgruppe: Slægtsforskere.
  • Adgang: Fri adgang for alle.

Mediestream
Mediestream giver adgang til en udvalgt samling af historiske aviser,(såkaldt "ejerløse" aviser) fra perioden 1918 til 2001. Mediestream gør det muligt at læse i historiske aviser fra perioden 1918 til 2001. Lige nu tæller tilbuddet 6 mio. avissider fordelt på 35 titler. Antallet vokser, efterhånden som nye titler bliver digitaliseret. Indholdet består af hele aviser med digitaliserede helsider, som er søgbare. Mediestream kan kun bruges på biblioteket og det er ikke alle aviserne i Mediestream, du har adgang til på biblioteket.

  • Målgruppe: Studerende og slægstforskere
  • Adgang: Kun fra bibliotekets pc'er eller via bibliotekets wifi.