Aviser & tidsskrifter

Få adgang til elektroniske aviser og tidsskrifter.

Infomedia
Infomedia er en stor avisdatabase med artikler fra danske aviser i fuldtekst. Artiklerne findes tilbage til ca. 1990, bl.a. fra Politiken, Ekstrabladet, Jyllandsposten, Berlingske Tidende og Viborg Stifts Folkeblad.
Sådan læser du artikler på Infomedia via Bibliotek.dk

 • Målgruppe: For alle.
 • Adgang: Kun fra bibliotekets pc'er eller via bibliotekets wifi.

Digital Artikelservice
Med Digital Artikelservice kan du bestille kopier af artikler fra danske trykte tidsskrifter. Artiklerne bestiller du via bibliotek.dk. Når du har bestilt en artikel, får du adgang til artiklen via et link i din mailboks. På www.digitalartikelservice.dk kan du finde samlinger af artikler indenfor forskellige temaer som f.eks. "Gør det selv" og "Jagten på det gode liv".
Sådan bruger du Digital Artikelservice på Bibliotek.dk

 • Målgruppe: For alle.
 • Adgang: Kræver, at du er oprettet som bruger på bibliotek.dk

Mediestream
Mediestream giver adgang til en udvalgt samling af historiske aviser,(såkaldt "ejerløse" aviser) fra perioden 1918 til 2001. Mediestream gør det muligt at læse i historiske aviser fra perioden 1918 til 2001. Lige nu tæller tilbuddet 6 mio. avissider fordelt på 35 titler. Antallet vokser, efterhånden som nye titler bliver digitaliseret. Indholdet består af hele aviser med digitaliserede helsider, som er søgbare. Mediestream kan kun bruges på biblioteket og det er ikke alle aviserne i Mediestream, du har adgang til på biblioteket.

 • Målgruppe: Studerende og slægstforskere
 • Adgang: Kun fra bibliotekets pc'er eller via bibliotekets wifi.

PressReader
PressReader giver online adgang til ca. 6150 aviser og tidsskrifter fra mange forskellige lande på flere end 60 forskellige sprog. Aviserne ligger ofte i PressReader før den trykte kopi er tilgængelig i udgivelseslandet. Aviserne er holdt i deres oprindelige udseende, således at alle detaljer fra den trykte avis er tilgængelige. Der er op til 90 dages arkiv. Af danske aviser ligger der pt. kun Børsen, men er du i udlandet har du adgang til flere danske aviser.

Hvis du opretter en bruger på PressReader har du også mulighed for at læse aviser og tidsskrifter på smartphone og tablet, ved at hente PressReader appen i Appstore eller Google Play. For at bruge appen skal du først logge ind på PressReader gennem e-biblioteket på viborgbib.dk, derefter kan du bruge PressReader gennem appen i 24 timer.

 • Målgruppe: Studerende og andre nyhedsinteresserede.
 • Adgang: Automatisk login på biblioteket samt adgang fra private devices. Du finder en vejledning til PressReader her.

MasterFile
MasterFile har en bred emnemæssig dækning og indeholder artikler fra mere end 1.700 engelsksprogede tidsskrifter inden for alle fagområder. Desuden boganmeldelser, biografier og originaldokumenter. Især god dækning fra 1990 og frem, men enkelte tidskrifter findes tilbage til 1975. Masterfile indeholder derudover mere end 935.000 fotos, kort og abstracts.

 • Målgruppe: Studerende og andre nyhedsinteresserede.
 • Adgang: Automatisk login på biblioteket. Fra pc'er uden for biblioteket får du adgang med dit cpr-nummer + pinkode.

RBdigital
RBdigital giver adgang til ca. 350 hovedsageligt engelsksprogede e-tidsskrifter. Udvalget består af både populære underholdningsmagasiner og fagtidsskrifter – fra The Economist over National Geographic til Cosmopolitan og Rolling Stone. Flere af magasinerne er interaktive med video- og lydsekvenser. RBdigital kan også læses på smartphone og tablet, du kan hente appen i både Appstore og Google Play.
Se vejledning til RBdigital på eKurser.nu.

 • Målgruppe: For alle.
 • Adgang: Automatisk login på biblioteket. Fra pc'er uden for biblioteket får du adgang med dit cpr-nummer + pinkode.

Vejledninger til baserne