Om dette arrangement

Tid
14:00 - 15:15
Pris
Gratis
Lokale
Viften
Målgruppe
For alle
Køb billet(ter) / Tilmeld
Viden i hverdagen

Frirumsdebat: Ulighed i Danmark

02.11.20
Uligheden i Danmark stiger, men er det et reelt problem?

De rige bliver rigere, men det gør ”de knap så rige” også. Der er lagt op til en spændende samfundsdebat om levevilkår, velfærd og fattigdom, når emnerne tages op til Viborg Bibliotekernes første Frirumsdebat I Gudenåhuset, Bjerringbro Bibliotek. Her forsøger vi at blive klogere på ulighed. Er afstanden mellem rig og fattig blevet for stor? Findes der god ulighed? Og er der egentlig nogen fattige i Danmark?

Modsætninger mødes

Eftermiddagens debattører er Signe Munk, folketingsmedlem for SF og Jonas Herby, specialkonsulent i CEPOS. De er på papiret i hvert sit politiske ringhjørne og lover en god debat.

Signe Munk har siden 2009 været politisk aktiv - først som byrådsmedlem i Viborg og nu som folketingsmedlem. Signe Munk er særlig interesseret i klima- og velfærdspolitik. Jonas Herby fra den borgerlige-liberale tænketank Cepos er optaget af, hvordan man mindsker reguleringen af danskerne, virksomhederne og den offentlige velfærd. 

Ny debatform: Frirumsdebatten

Debatten mellem Signe Munk og Jonas Herby styres af en debatpilot fra organisationen Frirummet, som har udviklet en ny debatform: En debat uden en vinder eller taber. Formålet er at gøre tilskuerne klogere på de forskellige synspunkter, der er om emnet. Filosofien bag frirumsdebatter er, at det er i uenigheden, at vi bliver klogere. Herefter inviteres de unge til at deltage i debatten.

Målet med en frirumsdebat er at styrke den demokratiske samtale og tilliden mellem borgerne, i dette tilfælde de unge, og de folkevalgte.

Arrangementet afvikles efter retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen. Bemærk at billetbestilling er nødvendig.