Om dette arrangement

Tid
10:00 - 13:00
Pris
Fri entré
Målgruppe
For alle
Udstillinger

Udstilling: Jenny Hansen

01.03.18 - 23.03.18
Anerkendt billedvæverske udstiller i Gudenåhuset.

Bjerringbro Kunstforening og Gudenåhuset præsenterer i februar og marts måned gobelinvæverske Jenny Hansens imponerende gobeliner.

Jenny Hansen er autodidakt væverske, men er ikke desto mindre noget af en kapacitet indenfor vævekunsten. Det er mere end 40 år siden, hun begyndte at væve og igennem mange år har hun afprøvet forskellige former for billedvævning, forskellige væve og garner, for at ende der, hvor hun er i dag, nemlig med en teknik, der ligner de gamle gobeliner meget. ”At væve gobeliner er et gammelt håndværk, som jeg prøver at videreføre i et moderne udtryk”, fortæller Jenny Hansen.

Jenny Hansen har et meget langt CV med utallige udstillinger og større udsmykningsopgaver. Allerede i 1980 debuterede hun på forårsudstillingen på Charlottenborg og har siden været at finde på flere af de statsanerkendte censurerede udstillinger.
Interessant er det også, at Jenny Hansen har været involveret i gaver til kongehuset, f.eks. har hun i samarbejde med dronning Margrethe designet et 6 x 6 m. stort tæppe til Christian IX's gemak i repræsentationslokalerne på Christiansborg. Gulvtæppet var Folketingets og regeringens gave til dronning Margrethe i anledning af regentens 40 års regeringsjubilæum i 2012. Og i 2004 skabte hun Aalborg Kommunes gave til kronprinsparrets bryllup, gobelinen ”Drømmeland”.

”Mine gobeliner er i de senere år blevet mere og mere inspireret af naturens former og farver”, fortæller Jenny Hansen. ”Med fotografiet som udgangspunkt bearbejder jeg kompositionen frem på computeren, og tillader mig også at sætte andre farver på. Ind imellem kombineres fotografierne med egne malerier. En tynd kontur vævet omkring en enkelt tråd er et gennemgående element i mange af mine gobeliner. Det er en teknik, som jeg selv har udviklet for ca. 10 år siden.”

”Vævning har fået en opblomstring i disse år og også i Bjerringbro, hvor der er startet en ny væveforening”, fortæller Diane Bæk Thomsen, formand for Bjerringbro Kunstforening, ”vi er derfor rigtig glade for at kunne præsentere en så dygtig væverske i Gudenåhuset”.
På udstillingen i Gudenåhuset vises både store og mindre gobeliner, som kan opleves frem til og med 23. marts i åbningstiden: mandag, tirsdag og onsdag kl. 10-18, torsdag og fredag kl. 10-17 samt lørdag kl. 10-13.

Medarrangør: Bjerringbro Kunstforening