Om dette arrangement

Tid
10:00 - 17:00
Pris
Fri entré
Målgruppe
For alle
Udstillinger

Udstilling: Birte Mølgaard

02.03.19 - 30.03.19
Oplev Birte Mølgaards billedverden i Gudenåhuset

Birte Mølgaard er en alsidig kunstner, som holder af at variere både udtryk og materialer i sine værker. Hun blev uddannet på Kunsthåndværkerskolen i Kolding i 1981 og har lige siden arbejdet som både kunstner og underviser i kunst.
Hun har i de senere år været optaget på indtil flere censurerede udstillinger, f.eks. Bjerringbro Udstillingen i Gudenåhuset, og i både 2016 og 2018 også Kunstnernes Sommerudstilling i Tistrup, som er en af de statsanerkendte censureringer.

I 2018 var hun optaget i årbogen ”101 kunstnere” af Tom Jørgensen, en opslagsbog om kunstnere fra hele landet, som hylder mangfoldigheden på den danske kunstscene.
Tom Jørgensen, der er redaktør, kunstanmelder og forfatter mv. beskriver bl.a. Birte Mølgaards kunstneriske virke på denne måde:

”Vi har et magisk forhold til billeder. Lige siden hulemennesker for mange tusinde år siden malede uldhårede næsehorn, bøfler og hjorte i mørke grotter for at sikre jagtlykken, har billeder været uvurderlige og nødvendige for os. Det kan være stor kunst, der forandrer verden, men det kan også være ganske almindelige snapshots af familien, postkort, plakater og nu, i et overvældende antal, selfies. Der er kort sagt billeder alle vegne.

Det er denne omstændighed, Birte Mølgaard benytter sig af i sin billedverden. Forstået på den måde, at hun kan finde på at vise et maleri af en frisørsalon, hvor der på væggen hænger et billede, der viser en kunstner i færd med at skabe et billede. Noget af en finurlighed, men Birte Mølgaards billeder er også finurlige. De emmer af skarpe observationer, lune, varme og overskud. Situationer, der for det meste har med hverdagsbegivenheder at gøre. Et kig ind i en frisørsalon, et billede af mylderet på et loppemarked, studier af folks adfærd i tøjforretninger eller, mere intimt, kvinder i soveværelset i færd med at ordne strømpebukserne, strække de søvnige lemmer, komme makeup på, se sig selv i spejlet. Spejlet som også er et yndet motiv hos Birte Mølgaard, fordi det tillader os at se personerne både forfra og bagfra og også illustrerer den filosofiske ide om kunsten som virkelighedens spejl.”

 

Om finurligheden siger Tom Jørgensen videre: ”Birte Mølgaard har simpelthen en filminstruktørs blik for menneskelig adfærd. De små ting, de ubevidste bevægelser, de diskrete detaljer, der afslører os og viser, hvordan vi er. Ikke på en ubehagelig måde, men med et glimt i øjet og en stor portion menneskevarme og solidaritet.”

 

Udstillingen kan ses til og med 30. marts i Bjerringbro Biblioteks betjente åbningstid: mandag, tirsdag og onsdag 10-18, torsdag og fredag 10-17 samt lørdag 10-13.

 

Arrangør: Bjerringbro Kunstforening.

Materialer