Om dette arrangement

Tid
10:00 - 17:00
Pris
Fri entré
Målgruppe
For alle
Udstillinger

SaveNiels

05.11.18 - 20.12.18
Oplev træskulpturer i Gudenåhuset

Træskulptør Niels Ejnar Petersen, også kaldet Save Niels, indtager resten af året Gudenåhusets udstillingslokale med et udvalg af træskulpturer

”Jeg skærer store træskulpturer, primært med motorsav. Min barndoms snitterier har gennem årene udviklet sig til store motorsavsskulpturer, en livsstil og næsten et levebrød”, fortæller Niels Ejnar Petersen.

Han skærer de fleste skulpturer, hvor træet har vokset, og rejser ikke bare rundt i Danmark, men mange steder i verden. Han har f.eks. deltaget i træf, symposier og konkurrencer i Tyskland, Holland, England, Skotland, Norge, Sverige, USA, Canada og Rusland.
Desuden er Niels Ejnar også arrangør af den årlige træskulpturfestival i Blokhus.

Niels Ejnar Petersen er uddannet skovfoged og når han ikke skærer skulpturer underviser han i skovbrug på Jordbrugets Uddannelses Center i Århus. Niels Ejnars forunderlige fantasiskulpturer i træ kan man støde på mange steder. Især i Østjylland. De står ved vejkanter, i private haver, i børneinstitutioner og mange andre steder. Der er også jævnligt mulighed for at se ham i aktion, når han optræder med motorsaven til byfester, udstillinger, motorsavstræf og lignende.

 

Niels Ejnar er en ret efterspurgt træskulptør og har ikke mange skulpturer på lager ad gangen. I Gudenåhuset i Bjerringbro er det derfor et mindre udvalg af hans skulpturer, der nu er mulighed for at se helt tæt på. Og derfor er udstillingen også suppleret med fotos fra hans mange produktioner, så man her får indtryk af hans store spændvidde.
Udstillingen er arrangeret i samarbejde med Bjerringbro Kunstforening og kan ses til og med 29. december i den betjente åbningstid: mandag, tirsdag og onsdag 10-18, torsdag og fredag 10-17 samt lørdag 10-13.