Om dette arrangement

Tid
10:00 - 17:00
Pris
Gratis
Målgruppe
For alle
Udstillinger

Naturmagi på lærred i Gudenåhuset

03.01.23 - 28.01.23
Landskabsmalerier fra Randers og andre forunderlige steder v. billedkunstner Marie Fredborg

Billedkunstner Marie Fredborg destillerer naturens organiske former og farver, så de bliver ornamentale men stadig genkendelige. De klassiske oliemalerier skildrer ofte mødet mellem natur og civilisation.

Marie Fredborgs oliemalerier er på én gang naturalistiske og stiliserede, så der også skinner en anelse magi eller eventyr igennem overfladen. Det er ofte scenerier, hvor natur og civilisation møder hinanden på godt og ondt, men det kan også være rene naturmotiver eller menneskefigurer. Hun bor i Randers med mand og to børn. Her danner en lille udestue ramme om hendes malerliv, som man kan følge på www.mariefredborg.dk

”Jeg kommer fra en skov imellem hav og fjord, hvor fantasien groede vildt, og jeg tror, at det har været en væsentlig årsag til, at jeg maler. Både den ydre og indre verden inspirerede mig. Jeg er bibliotekar og litteraturhistoriker og har ikke en uddannelse som kunstmaler, men med tiden har der været større og større interesse for at købe eller bestille et værk af mig, således at jeg nu bruger næsten alle mine arbejdstimer på det”, fortæller Marie Fredborg.

Udstillingen, der er arrangeret i samarbejde med Bjerringbro Kunstforening, kan ses i Bjerringbro Biblioteks betjente åbningstid mandag, tirsdag og onsdag k. 10-18, torsdag og fredag kl. 10-17 samt lørdag kl. 10-13.