Om dette arrangement

Tid
10:00 - 18:00
Pris
Gratis
Målgruppe
For alle
Udstillinger

Fotoudstilling "Vi og verdensmålene"

14.08.20 - 15.10.20
Vi og verdensmålene - FNs 17 verdensmål set fra Medieskolerne i Viborg

FNs 17 verdensmål og 169 delmål forpligter alle FNs 193 medlemslande til inden 2030 at arbejde hen mod en bæredygtig udvikling for vores verden. Med kun 10 år tilbage til blandt andet at afskaffe fattigdom og sult er verdenssamfundet stillet foran en massiv opgave. Nogle vil kalde opgaven utopisk og erklære verdensmålene uopnåelige, og for den helt almindelige viborgenser er verdens problemer som sult og klimakatastrofer ikke i vores daglige tankebaner.

Vi har brug for at blive mindet om, at verdensmålene findes, og fotografiet som medie er fantastisk til at kommunikere forholdvis komplekse problemstillinger og gøre dem vedkommende for os alle. Gennem denne fotoudstilling omkring FNs 17 verdensmål for bæredygtig udvikling ønsker fotografuddannelsen på Medieskolerne at bidrage til oplysningen og debatten om verdensmålene i Viborg.

De udstillede billeder er ikke illustrationer af verdensmålene, men tankevækkende, spørgsmålssøgende billeder omkring hvert verdensmål. På hvert billede er det tilknyttede verdensmål præsenteret, og det er netop i samspillet mellem tekst og billede at fotografelevernes faglige kunnen udkrystalliserer en følelse, en tanke eller et spørgsmål i forhold til verdensmålene.