Om dette arrangement

Tid
10:00 - 17:00
Pris
Gratis
Lokale
Udstillingslokalet
Målgruppe
For alle
Udstillinger

Dobbelt-udstilling i Gudenåhuset

02.10.21 - 31.10.21
2xFosgerau: Eksperimenterende tegne- og malekunst i Gudenåhuset

I oktober måned udstiller Anitha og Bente Fosgerau fra hhv. Assentoft og Randers deres forskellige værker i Gudenåhuset

Bente Fosgerau har gennem mange år malet på lærred, men er de senere år blevet mere eksperimenterende med forskellige materialer som akvarelfarver, tusch, oliepastel og ikke mindst blyant - gerne i et mix - på papir.
Inspirationen finder hun i naturen , hvilket for det meste giver sig udslag i mønstre og abstraktioner.

Anitha Fosgerau har tegnet, så længe hun kan huske og valgte derfor en uddannelse som teknisk designer, hvor hun kunne benytte denne færdighed. Men de lige streger og fine tolerancers nøjagtighed kunne ikke helt forenes med de brede penselstrøg og hun fandt sig derfor aldrig helt til rette med akvarel, olie og akryl. Karakteristisk for Anithas billeder er kontrasterne, som fascinerer hende: Sort-hvidt; lys-skygge.

’Jeg synes, jeg nu har fundet min egen niche i mine tusch/blyantstegninger, i hvilke jeg tillader mig selv (og nyder) at ”nørde” med små fine detaljer og stor akkuratesse”, fortæller Anitha Fosgerau. 
Motiverne hentes i naturen og de simple ting: Det nøgne træ, som står som en skulptur i silhuet mod den lyse himmel. Nuancerne i skovens dybde. Stenenes mange flader, som veksler fra sort hen over de grå toner. Et faldefærdigt skur på en mark. Og så videre.

Udstillingen med 2 x Fosgerau kan ses i Gudenåhuset til og med 31. oktober i åbningstiden: mandag, tirsdag og onsdag kl. 10-18, torsdag og fredag kl. 10-17 samt lørdag kl. 10-13.
De to kunstnere, som i øvrigt er kusiner, har begge haft værker antaget på Bjerringbro Udstillingen, den censurerede udstilling, som hvert andet år afvikles i Gudenåhuset med åben censurering.

Medarrangør: Bjerringbro Kunstforening