Om dette arrangement

Tid
10:00 - 17:00
Pris
Gratis
Målgruppe
For alle
Udstillinger

Billedfortællinger

03.01.20 - 28.01.20
Billedkunstner Rasa Dzimidaviciute Olesen udstiller i Gudenåhuset, Bjerringbro Bibliotek i januar

Billedkunstner Rasa Dzimidaviciute Olesen er født i Litauen i 1969. Hun er uddannet på Brugskunstskolen i Litauen og Kunstakademiet i Tallinn, Estland. Hun fortæller historier med sine billeder, og emnerne er nogle af livets store spørgsmål som tro, lykke og kærlighed. Rasa har boet i Danmark i snart 20 år og har udstillet billedkunst aktivt de seneste ni år i hele Danmark og udlandet. Hun er tilknyttet Gallerie Knud Grothe i Charlottenlund, Galleri Art for Future i Valby og Galleri Nakke Hage i Nykøbing Sj.

For at beskrive Rasas kunst kan man kalde det for vittige billedfortællinger om menneskeheden på godt og ondt. Det er en historie, Rasa vil fortælle i sine billeder. Hun bevæger sig i en verden af myter, fortællinger, eventyr, sangtekster, ordsprog og ordspil, så mennesket og dets forhold til omgivelserne, naturen og ikke mindst til sig selv, er de vigtigste temaer i Rasas billeder. Selvbekræftelsen, længsler efter den eneste ene, søgen efter det perfekte liv og den ægte sandhed, er nogle af de mange temaer, hun arbejder med.

Rasa bliver inspireret af bibelske historier, en evergreen, en menneskeskæbne eller et samfundsproblem, som bliver omtalt i medierne. Ved brug af surrealistiske udtryk, blandes de velkendte bibelske historier, myter eller eventyr med nutidsmenneskets tankegang, og der findes nye måder at fortolke og fortælle en historie på.

Rasa drager tilskuerne ind i billedet og giver dem mulighed for at fortolke historien ud fra deres egen livserfaring eller synsvinkel. Beskueren skal huske sin humoristiske sans, da de fleste af billederne indeholder humoristiske elementer. I Gudenåhuset udstiller Rasa tusch- og blyanttegninger, oliemalerier og kunsttryk.

Medarrangør: Bjerringbro Kunstforening