Om dette arrangement

Tid
10:00 - 12:00
Pris
Fri entré, men tilmelding nødvendig.
Lokalitet
Skovgaard Museet
Målgruppe
For alle
Køb billet(ter) / Tilmeld
Samtaler & fælleskab

KUNST & LITTERATUR: Fælleslæsning i Bertha Wegmanns ånd

03.10.22
Kom og bliv klogere på Bertha Wegmanns intense og ekspressive kunstnerskab og den litteratur der både var provokerende og banebrydende i hendes samtid, når Viborg Bibliotekerne og Skovgaard Museet inviterer til fælleslæsning på Museet.

Bertha Wegmann (1847-1926) var en af den danske realismes mest betydelige malere. Hun var en af de få kvindelige kunstnere i perioden, der opnåede at blive anerkendt og respekteret for sit arbejde og blandt de første professionelle kvindelige kunstnere, der var efterspurgt som portrætmaler. Alligevel er hun et forholdsvis ubeskrevet blad i den danske kunsthistorie.

Bliv klogere på hvorfor Bertha Wegmann ikke blev skrevet ind i kunsthistorien og vær efterfølgende med til at dele dine umiddelbare tanker om den udvalgte litteratur.

Det kræver ingen forberedelse eller særligt kendskab til kunst og litteratur at deltage. Undervejs holder vi nogle pauser, og vi snakker om det, vi har læst og set.

Museumsinspektør Pernille Anine Sybrandt vil give en introduktion til Bertha Wegmann og bibliotekar Anette Siem vil guide gruppen gennem højtlæsningen og samtalen.

Program:

Kl. 10.00 – 10.30: Introduktion til Bertha Wegmann-udstillingen

Kl. 10.30 – 12.00: Fælleslæsning i Bertha Wegmanns ånd

Undervejs serveres kaffe, te og sødt