Trine Toft

Om dette arrangement

Tid
14:00 - 16:00
Pris
Fri entré incl. kaffe og kage
Lokalitet
Skråvej 1
7850 Stoholm
Arrangører
Stoholm Bibliotek, Sport på Tværs, Stoholm Menighedsråd, Borgerforeningen v/Trivselspiloterne og Stoholm Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Køb billet(ter) / Tilmeld
Samtaler & fælleskab

Kend din by: besøg hos keramiker Trine Toft

30.05.21
Værkstedsbesøg hos keramiker Trine Toft

Trine Toft tog i 2002 afgang fra keramiklinjen på Aarhus Kunstakademi og har i dag keramikken som fuldtidsjob.

Anderledes keramiske værker

”Anderledes” er det ord, der oftest karakteriserer Trine Tofts keramiske værker. Overfladerne er langt fra de pæne, blanke overflader man som regel forbinder med keramik. Hendes værker fremstår ofte matte og patinerede, og mange tror at de er fremstillet af sten eller jern, når de møder dem første gang.

Trines inspiration kommer da også ofte fra gammelt skrot, natur eller andre patinerede overflader. Ved at vælge løsninger, som de færreste andre keramikere beskæftiger sig med, skiller Trine sig ud fra mængden, og det har da også resulteret i en lang række udstillinger i både Danmark og udland.

Generelt er det udelukkende naturens materialer, som anvendes i keramikken. Glasurerne fremstiller Trine selv fra bunden og en af de mest anvendte glasurer i Trines værksted har elmetræsaske som hovedingrediens.

Også muffelbrændingen, hvor keramikken, i stedet for at blive glaseret, pakkes ned i en muffel (en lukket lerkasse) sammen med tang og muslingeskaller, er en teknik, som giver spændende, unikke overflader.

Udelukkende unika

Trine fremstiller udelukkende unika. Formerne kan være klassiske, men også naturinspirerede. Hun arbejder med skulpturer, men også store og små krukker, fade, diverse figurer og andre ting kommer ud af ovnene på keramikværkstedet, som er beliggende i en tidligere hestestald på gården på Skråvej lige udenfor Stoholm.

Under besøget har man mulighed for at kigge nærmere på de mange værker i værkstedsgalleriet.