Prinsens musikkorps

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Fri entré
Målgruppe
For alle
Koncerter

Prinsens Musikkorps – De to tenorer

30.03.23
Oplev Prinsens Musikkorps når de endnu engang gæster Skakbrættet.

Der er kun én solist ved denne koncert, men alligevel kan du glæde dig til at høre to tenorer. Det kan lyde mærkeligt, men forklaringen er ganske god.

Da den norske tenorsaxofonist Håkon Kornstad som 32-årig var i New York for at spille jazz, gik han rundt med følelsen af, at han trængte til en ny udfordring. På sin tur besøgte han Metropolitan Opera - et besøg, der skulle vise sig at ændre alt. For den anerkendte jazzsaxofonist, der er blevet kaldt et af verdens største jazzhåb, ville pludselig hellere synge opera!

Et halvt år senere fik han undervisning af den danske stjernetenor Tonny Landy, og i 2014 blev han uddannet som tenor ved Operaakademiet i Oslo. Men selvom det at synge opera fangede Håkon Kornstad, så er saxofonen langt fra lagt på hylden. I dag turnerer han rundt med den unikke kombination af saxofonjazz og operasang - en tenorsaxofon og en tenorstemme i én og samme koncert.

Det er en af den slags ting, der skal opleves for at forstå det. Og det kan du, når Prinsens Musikkorps spiller koncert med Håkon Kornstad.

 

 

 

 

Tags