Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
60 Kr
Målgruppe
For alle
Køb billet(ter) / Tilmeld
Foredrag & debat

Viborgs fredelige natur

28.03.19
Få en aften i naturens og lokalhistoriens tegn med Jens Frydendal.

Alle kender Hald Sø og Kongenshus Hede, men hvem har hørt om Bøgelund Dalstrøg og Odgårde Bygade? Kom og få løftet sløret for de mere skjulte af Viborg Kommunes 39 fredede områder.

Tag med på en tidsrejse gennem de seneste hundrede års arbejde med at frede naturen for kommende generationer. Hør om de fredede områders naturværdier, så du selv kan tage på opdagelse i de ikke altid lige tilgængelige afkroge af Viborgs natur. Hør om frivillige fredninger og drabelige kampe for hver kvadratmeter – og erstatningskrone!

Fredningerne er ikke altid gået fredeligt for sig! Hvordan passer vi de fredede områder og hvad med fredninger i fremtiden? Kort sagt en aften i naturens og lokalhistoriens tegn.

Aftenens foredragsholder er Jens Frydendal, som er tidligere leder af Naturskolen i Viborg Kommune og nuværende næstformand i Danmarks Naturfredningsforenings Viborg afdeling. Jens og Ellen Frydendal de seneste år besøgt alle Viborg Kommunes 39 fredede områder, og gravet sig igennem de store bunker af sagsakter, der ligger til grund for fredningerne.

Medarr.: LOF Midjylland www.lof.dk

Materialer