Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
60 kr. + gebyr, inkl. kaffe og kage
Bibliotek
Lokale
Mødelokale 1
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

Mette Juul - fra advokat til sognepræst

04.03.24
En Stoholmpige fortæller

Når man i 25 år har arbejdet med skattelovgivning på et stort advokatkontor i København, hvor pæne jakkesæt og nystrøgne skjorter er en del af hverdagen, er det ikke en selvfølge, at man ender med at blive præst for to små landsbyer på Østfyn.

Men det er alligevel den vej, den 53-årige Mette Christina Juul har valgt at tage.

Baggrund

Mette Christina Juul er opvokset i Stoholm. Da hun gik i 9. kl. på Stoholm Skole kom hun i erhvervspraktik hos et advokatfirma og fik derigennem interesse for jura.

Så efter studentereksamen fra Viborg Katedralskole var det cand. jur. eksamen fra Københavns Universitet, der blev prioriteret højt. Efter en Master of Law fra CBS i 2008 og nogle år i Justitsministeriet var det advokatverdenen, der havde Mette Juuls store interesse. Det blev til næsten 25 år i den verden.

I 2014 begyndte Mette at læse teologi samtidig med, at hun arbejdede som advokat.
1. januar 2021 blev hun cand.theol. og året efter ordineret som præst i Københavns Domkirke.

En periode i Stefanskirken på Nørrebro fjernede tvivlen om, hvilken vej der fremover skulle betrædes i livet. Det var en ganske anderledes verden end den, som Mette Juul tidligere kendte til.
Det var en meget berigende tid og et møde med mange forskellige mennesketyper.

Fra 1. december 2022 har Mette Christina Juul helliget sig præstegerningen i to østfynske landsbykirker, hvor hun er ansat på fuld tid.

Foredraget

Alt dette kan du glæde dig til at høre mere om, når Mette Christina Juul denne aften er tilbage i Stoholm.
Foredraget bliver krydret med sange fra Højskolesangbogen.

Samarbejdspartnere: Sport på Tværs, Stoholm Kirkes Menighedsråd, Borgerforeningen v/Trivselspiloterne og Ældre Sagen Fjends-Karup