Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
60 kr. (studerende 30 kr.) + gebyr. inkl. kaffe/the
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

Kunstig intelligens – fordele og ulemper

27.02.24
Et foredrag for dig, der er nysgerrig på, hvordan kunstig intelligens kommer til at forandre vores verden.

Med et er kunstig intelligens noget alle taler om, og vi er mange der veksler mellem frygt og fascination. Men hvordan vil kunstig intelligens (AI) forme vores arbejds- og hverdagsliv i fremtiden?

Kunstig intelligens har potentiale til at revolutionere mange samfundsmæssige institutioner: fra sundhedsvæsenet og finanssektoren til transport og detailhandel.

Med evnen til at behandle store mængder data kan AI forbedre beslutningstagning, øge effektivitet og give nye muligheder for innovation. Men AI giver også udfordringer i forhold til gennemsigtighed, tillid, identitet og ansvarlighed.

En af de centrale udfordringer er "uigennemsigtigheden" af komplekse AI-systemer, som kan gøre det rigtigt svært for mennesker at forstå, hvordan AI er nået frem til en bestemt beslutning eller anbefaling. Denne manglende gennemsigtighed kan bl.a. føre til mistillid og rejse etiske bekymringer fx omkring diskrimination. Derfor er det vigtigere end nogensinde at forstå mekanismerne bag AI, og tale om hvordan samspillet mellem menneske og maskine skal foregå.

Som AI fortsætter med at udvikle sig, synes det derfor afgørende at sikre, at AI-systemer er gennemsigtige og ansvarlige, og at vi kan stole på dem til at træffe beslutninger. Beslutninger der er i overensstemmelse med menneskelige værdier og mål. I aftenens foredrag vil vi udforske og diskutere nogle af disse fordele og udfordringer ved brugen af AI. 

Jens Christian Bjerring, ph.d. i filosofi, er lektor ved Aarhus Universitet, institut for kultur og samfund.

Arrangør:  Bjerringbro Folkeuniversitet og Bjerringbro Bibliotek