Craft psykologi

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 22:00
Pris
150 Kr
Lokale
Skakbrættet
Målgruppe
For voksne
Køb billet(ter) / Tilmeld
Foredrag & debat

Foredrag CRAFT psykologi

06.09.22
Hvorfor er det sundt at lave håndarbejde og håndværk?

Det har fået en renæssance at lave ”craft” altså lave noget skabende med hænderne. Uanset om det er strik,  broderi, surdej eller syning  så har rigtig mange opdaget, hvor dejligt det er at være helt fordybet og opleve den tilstand af ”meningsfuld selvforglemmelse” når projektet bare overtager alle tanker.

Vi ved, at vi får det godt af at arbejde med vores passion/hobby. Vi glemmer alt andet for et stykke tid, når vi helliger os arbejdet med craft. Men hvorfor er det sådan? Hvad er psykologien bag?

Sundhedsfremmende fordele

Hør om 6 års forskning om alle de sundhedsfremmende fordele det har at lave craft. Og afprøv nogle enkle teknikker til at opnå mere trivsel i dit arbejde med strik og andre craft teknikker.  Og hør det videnskabelige argument for. hvorfor det er vigtigt at have 10 projekter i gang samtidig!

Anne Kirketerp viser med sin forskning i craft-psykologi, at arbejdet med hænderne giver børn, unge og voksne trivsel og evnen til at løse problemer, tænke kreativt og samarbejde. Effekterne af at arbejde med craft  er blandt andet øget trivsel, positive emotioner, flow, ro og kontrol over opmærksomheden, mening, øget overblik/kompleks problemløsning og øget intelligens.