Creative city

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
Fri entré
Lokale
Skakbrættet
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

AFLYST: Creative city

02.02.21
I 2020, blev Viborg udnævnt som UNESCO Creative City ved et stort festarrangement i Ting Hallen, men hvad betyder det for dig som borger i Viborg?

Det har vi inviteret Henrik Hansen, Erhvervsdirektør ved Viborgegens Erhvervsråd og Kasper Kruse Head of The Animation Workshop til en åben dialog om.

Du vil denne aften have mulighed for ar få svar på de store spørgsmål som, hvad betyder UNESCO titel i et nationalt- og internationalt perspektiv, men der vil også være et lokalt fokus, hvor emnerne vil kræse om, hvad det vil betyde for byen og den lokale borger.

Hvordan blev Viborg til UNESCO Creative City?

At Viborg kom med i netværket af Creative Citys, kan vi i høj grad takke The Animation Workshop/VIA University College for, da de har været en kilde til meget af den visuelle DNA, der har været i byen i mere end 30 år. En kilde, der senere er vokset i størrelse og som i dag også favner stærke uddannelses- og virksomhedsmiljøer inden for digitale og visuelle brancher og medier som film, foto, web, spil, AR og VR. Det er det tværfaglige samarbejder og høje niveau, der sikrede Viborg adgang til netværket, der kun består af 17 byen rundt om i verdenen.   

Hvad er UNESCO Creative Cities?

Fundamentet for UNESCO’s arbejde er FN’s verdensmål med stærke, forpligtende værdier som social og kulturel mangfoldighed med stort fokus på uddannelse og ligestilling for alle. De kreative byer har en særlig opgave i at bruge kreativiteten som afgørende faktor for bæredygtig samfundsudvikling. 

Globale udfordringer kan nemlig ikke løses udelukkende ved brug af traditionelle metoder. Det kræver, at der er byer som Viborg, der arbejder med nye metoder. Kreative formidlingsformer er et afgørende redskab, hvis vi vil omsætte FN´s Verdensmål til konkrete handlinger, som alle kan forstå.

Der er fri entré til arrangementet, men tilmelding nødvendig af hensyn til begrænset antal pladser.