Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris
30 kr. - 60 kr.
Målgruppe
For familier
For Børn

Naturskattejagt 2019

11.10.19 - 19.10.19
Oplev den fysisk udfordrende Offroad-rute i Hjermind Skov, tag på troldejagt i Egeskoven eller....

Efteråret er over os, og i Viborg Kommune har dette en helt særlig betydning. Her er efterårsferien lig med skovtur og samvær med familien, når Viborg Bibliotekerne endnu en gang blænder op for de populære Naturskattejagter.

Her er årets fem skattejagter:

Offroad-skattejagt i Hjermind Skov

Hjermind Skov ved Bjerringbro byder i år på en fysiske udfordrende rute for de 7-12-årige, hvor sved på panden og gode naturoplevelser er garanteret. Denne rute er udarbejdet i samarbejde med FDF Bjerringbro.

Litterær trolde-skattejagt i Hald Ege

I Egeskoven kan de mindste børn tage på troldejagt med inspiration fra billedbøgerne Troldeliv. Tag med troldetvillingerne Paja og Pajko på eventyr i skoven, og oplev troldenes magiske verden. Aldersgruppe: 0-6 år. Denne rute er udarbejdet i samarbejde med Ravnsbjerg Idrætsforening.

Skattejagt med sagn og naturguder i Hvolris Jernalderlandsby

Her bliver historien levende, og man kan opleve både bål, bueskydning og meget mere, mens de engagerede formidlere fra Hvolris Jernalderlandsby guider og fortæller om fortidens mystik. Aldersgruppe: 5-10 år i følgeskab med voksne. Denne rute er udarbejdet i samarbejde med Hvolris Jernalderlandsby.

Middelalder-skattejagt ved Hald Hovedgård

Ved Naturskolen i Hald kan I gå på opdagelse i det kuperede landskab, hvor istiden har sat sit tydelige præg på terrænet. Her er 800 års historie synlig og tilgængelig med middelalderborge og herregårde, hvis ruiner stadig kan opleves. Aldersgruppe: 7-12 år. Denne rute er udarbejdet i samarbejde med Naturskolen i Hald.

Bevægelsesskattejagt i Bruunshåb Børneskov

Med den smukke og historiske papfabrik som baggrundstæppe, kan I gå på opdagelse i og omkring den nye Børneskov i Bruunshåb. Her er bevægelse og leg i centrum, når skattejagten tager jer forbi kålorme, nisser og selv en lille tissetrold. Aldersgruppe: 0-6 år. Denne rute er udarbejdet i samarbejde med Sundhedscenter Viborg.

 

Praktisk info:

Køb skattekort i bibliotekets åbningstid på Hovedbiblioteket i Viborg og på Bjerringbro Bibliotek.

Pris pr. skattekort: 30 kr. for 2 børn. Derudover 10 kr. pr. ekstra barn.

OBS: Særlige forhold med ruten i Hvolris: Kortene til Jernalder-skattejagt i Hvolris kan udover biblioteket også købes i Hvolris Jernalderlandsby tirsdag til torsdag i uge 42 fra kl. 10.00-16.00.

Særpris for rute i Hvolris: 60 kr. for 2 børn. Derudover 10 kr. pr. ekstra barn.

Særåbningstider: Denne rute er kun tilgængelig tirs.-tors. i uge 42 fra kl. 10.00-16.00.

 

Andre arrangementer for børn i efterårsferien

Viborg kommunes ferieaktiviteter for børn