Benjamin Koppel, fotograf Sara Galbiati

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
95 kr.
Lokale
Skakbrættet
Målgruppe
For voksne
Bøger & Litteratur

UDSOLGT: Forfatteraften med Benjamin Koppel

28.03.23
Saxofonist, komponist og nu også forfatter: Musikeren Benjamin Koppel har skrevet bogen Annas Sang.

Annas Sang er en anmelderrost og medrivende roman, der er skrevet over hans tantes Annas vanskelige og dramatiske liv, som hun nåede at fortælle om til Benjamin.

Annas historie er dramatisk og medrivende. Det er en fortælling om pligt, social kontrol, ensomhed, forfølgelse og krig, men også om kunst, ukueligt livsmod og den altovervindende kærlighed.

Der vil på aftenen blive vist nogle videoklip, hvor Anna selv sætter ord på sine oplevelser.

Bogen:

Hannah (romanens hovedperson) vokser op som den yngste af fem børn i den jødiske emigrantfamilie Koppelman. Hun drømmer om at blive musiker som sine brødre, og ender også med at blive optaget på konservatoriet, hvor hun forelsker sig i den unge idealist Aksel. Friheden og lykken synes at være lige indenfor rækkevidde. Men i hendes jødiske familie betyder slægten og traditionerne alt, og da brødrene afviser ægteskabsmæglerens forslag til jødiske brude og gifter de sig med danske kvinder, er det kun Hannah, der kan redde familiens ære. Skal hun ofre sig og opgive musikken og den mand, hun elsker?


Om Benjamin Koppel:

Benjamin Koppel (f. 1974), saxofonist, komponist og forfatter. Benjamin har udgivet en lang række plader, og har desuden lagt toner til mange af landets mest kendte numre. Herudover har han spillet med en lang række kendte navne i udlandet. Benjamin Koppel har igennem årene modtaget en lang række priser og hædersbevisninger, bl.a. Palæ Bars Jazzpris (året efter Kenny Drew, året før Duke Jordan), Jacob Gade-prisen o.a. Han er desuden udnævnt til Ridder af Frankrig, Chevalier des Arts et des lettres i 2011 for sit musikalske virke.

 

Samarbejdspartner: LOF Midtjylland

Støttet af Statens Kunstfond

 

Materialer