Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Fri entré inkl. kaffe
Målgruppe
For voksne
Bøger & Litteratur

Nordisk Skumringstime

15.11.21
Til skumringstimen får den gamle nordiske fortælletradition nyt liv.

På mere end 2000 biblioteker og andre samlingssteder i Norden og Baltikum samles tusindvis af tilhører mandag den 15. november kl. 19.00 for at lytte til en nordisk fortælling. I år kan unge og gamle samles ved stearinlysets skær på 3 forskellige biblioteker i Viborg Kommune – Viborg, Frederiks og Møldrup.

Traditionen tro læser en lokal personlighed op fra årets tekst.

Årets tekst

I 2021 er årets tekst ”Katrina”, som er skrevet af den finske forfatter Sally Salminen.

 "En rastløs uro havde lagt sig over Katrina […] Hun drømte om gyldne hvedemarker og duftende frugter - mest af alt æblerne som voksede langt mod syd på de paradisiske Ålandsøer."

 Sally Salminens debutroman Katrina fra 1939 fik succes, da den første gang blev udgivet og er siden da blevet en klassiker. I bogen følger vi den unge Katrina fra Österbotten, der bliver lokket ind i et ægteskab med en fattig sømand, som tegner et forskønnet drømmebillede af parrets fremtid sammen. Da Katrina følger med ham til drømmenes Åland, viser virkeligheden sig at være betydeligt mindre romantisk, og hun støder på det ålandske klassesamfund.

Historien om hendes liv i skærgården er en fantastisk læseoplevelse, hvor vi følger den stolte Katrina, som stædigt fortsætter med at kæmpe imod trods den modgang der møder hende.