Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
75 kr. inkl. kaffe
Lokale
Viften
Målgruppe
For alle
Køb billet(ter) / Tilmeld
Bøger & Litteratur

Mød forfatter Iben Mondrup

27.10.22
Forfatter Iben Mondrup besøger Bjerringbro Bibliotek til en samtale om sin seneste bog ’Vittu’ og sin grønlandske baggrund.

Iben Mondrup er de seneste år blevet et navn på den danske litterære scene, og fik sit gennembrud med romanen ’Godhavn’.

Romanen ’Vittu’ handler om Vitus, der som 5-årig bliver adopteret af fotografen Alice og embedsmanden Stig.

Alice er fascineret af Vitus og har en drøm om at gøre en forskel for et trængende barn. Hun knytter sig hurtigt meget tæt til sin søn i en blanding af omsorg og fotografisk leg. Men Vitus kommer med ar på sjælen, og legen med adoptivmoren udvikler sig. Grænserne bliver flydende eller ophæves, og et psykologisk spil om kærligheden og tilhørsforhold kan begynde.

’Vittu’ er den selvstændige fortsættelse på ’Tabita’, om to grønlandske børn, der bliver adopteret af et dansk ægtepar og taget med til Danmark.

Samtale med Iben

Foredraget handler om en periode i den dansk-grønlandske historie, hvor det ikke var usædvanligt, at børn blev bortadopteret til danske familier mere eller mindre lemfældigt. Det havde store konsekvenser, ikke mindst for børnene.

Under samtalen kommer Iben Mondrup også ind på arbejdet med romanen og om hendes vej til at blive forfatter, som er præget af opvæksten i Grønland.

Medarr.: Hald Hovedgaard og Foreningen Norden

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond