Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
75 Kr
Målgruppe
For voksne
Køb billet(ter) / Tilmeld
Bøger & Litteratur

Lotte Kirkeby

19.02.20
Mød forfatter Lotte Kirkeby, som fortælle om den moderne danske familieroman

Den moderne danske familieroman

Lotte Kirkeby tager dig med på en rundtur i de moderne danske familieromaner. Med udgangspunkt i sin nye bog ”De nærmeste” er fokus på både den nutidige, den selvbiografiske og den historiske familieroman, som også kendetegner forfatterne Iben Mondrup, Thomas Korsgaard og Merete Pryds Helle.

I Lottes smukke og intense roman ”De nærmeste” møder du tre søskende i deres barndomshjem efter forældrenes død. De skal opløse hjemmet, mens de sørger over tabet af forældrene. Men som i de fleste familier er der spændinger, hemmeligheder og familieroller, som hverken er nemme at affinde sig med eller at forlade. Eva, Christian og fortælleren Anna må konfrontere hinanden og sig selv, mens de kommer videre i tilværelsen lidt klogere eller i det mindste forandrede.

Lotte Kirkeby

Lotte Kirkeby er født i 1970, og de første år af hendes liv bor hun med sine forældre og sin storesøster i Kjellerup i Midtjylland.

Efter forældrenes skilsmisse flytter fireårige Lotte med sin mor og søster til et villakvarter i Skive, og faren bosætter sig lidt uden for byen på en herregård. Barndommen for de tre søskende er delt op i hverdagen som provinsbørn på villavejen og livet på landet hver anden weekend. 

Da Lotte Kirkeby i 1997 dimitterer fra Aarhus Universitet, bliver hun ansat som redaktør på Gyldendal. Ud over debutromanen ”De nærmeste”, har Lotte Kirkeby også skrevet novellesamlingen ”Jubilæum” fra 2016. 
 

Materialer