Om dette arrangement

Tid
16:00 - 17:30
Pris
50 kr. inkl. forfriskning
Lokale
Skakbrættet
Målgruppe
For alle
Køb billet(ter) / Tilmeld
Bøger & Litteratur

Litteratur lige nu: Fine Gråbøl i samtale med Gerd Laugesen

05.10.22
Forfatter Fine Gråbøl vil i en samtale med forfatter Gerd Laugesen tale om ”Ungeenheden”, som trækker tråde til Fines eget liv.

Fine Gråbøl

Fine Gråbøl debuterede med ”Ungeenheden” i 2021 og samme år vandt hun Bogforums Debutantpris. Det er en omsorgsfuld og kritisk roman om en gruppe unge i psykiatrien og livet på et bosted i København. Fine Gråbøl var selv sytten år, da hun fik sin første diagnose. Det blev ikke den sidste, og hun tilbragte sine sene teenageår på diverse psykiatriske afsnit og til sidst på et socialpsykiatrisk bosted. Et bosted for unge psykiatribrugere er netop rammen for Fine Gråbøls prisbelønnede romandebut, ’Ungeenheden’.

Gerd Laugesen

Gerd Laugesen er forfatter og journalist. Hun debuterede i 2009 med bogen ”Møder” og har siden udgivet flere bøger. Seneste den anmelderroste roman ”Et øjebliks lykke” som udkom i 2021. Det er første bind af tre i en kvindes odyssé. I 2022 modtog hun Dan Turèll Medaljen.

Hvordan forfatterne arbejder og hvad de inspireres af, kan du bl.a. få svar på, når de to sættes i stævne på Hovedbiblioteket i Viborg.