Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
100 Kr
Målgruppe
For alle
Køb billet(ter) / Tilmeld
Bøger & Litteratur

Jens Andersen om Kim Larsen

02.10.19
Med udgangspunkt i sin bog ”Kim Larsen. Mine unge år” fortæller Jens Andersen om den folkekære musikers farverige liv.

Et muntert og musikalsk foredrag om mennesker, litteratur, sang og kærlighed. Med Kim Larsens egne ord er der denne aften ”både til gården og til gaden”.

Vi skal høre om en faderløs opvækst på stenbroen og om lange lykkelige ferier på Fyn hos den bibelstærke, tegneglade morfar, der satte sit præg på en velopdragen dreng, der drømte om at blive enten cykelrytter eller luftakrobat, og fra begyndelsen havde et vågent men frygteligt genert øje til det modsatte køn. I ungdommen, hvor rockmusikken holdt sit indtog, forestillede Kim sig selv som enten skuespiller eller romanforfatter, men endte som skolelærer og spillemand.

 

Undervejs i foredraget trækkes der lange linjer gennem Larsens liv og hans mange sange - fra barndommens gade i Københavns nordvest-kvarter, Askov Højskole, det mislykkede skolelærerjob og slumstormerårene omkring 1968 på Christianshavn, hvor Gasolin blev til, men den unge vildmand også var fast besluttet på at gå sine egne veje

Dynes Skovkjær fra "Toner af guld" vil på klaveret lægge op til fællessang med udvalgte numre fra Kim Larsens store katalog.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.

Materialer