Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
100 Kr
Målgruppe
For alle
Køb billet(ter) / Tilmeld
Bøger & Litteratur

Forfatteraften med prisvindende Anne-Cathrine Riebnitzsky

03.10.19
Den populære forfatter Anne-Cathrine Riebnitzsky vil denne aften fortælle om sin seneste roman ”Smaragdsliberen”, der er en poetisk og livsbekræftende fortælling om tilværelsens skrøbelighed.

”Smaragdsliberen” er Anne-Cathrine Riebnitzskys fjerde bog. Det er en poetisk og livsbekræftende fortælling om tilværelsens skrøbelighed. En fortælling om venskaber på tværs af religiøse overbevisninger, om kærlighed og bratte fald: En roman om at vælge livet til. ”Smaragdsliberen” er blevet rost af både læsere og kritikere, og anmelderne kalder romanen hendes hidtil bedste.

Den omhandler den jødiske smaragdsliber Pierre Levy, der vender mirakuløst tilbage til livet efter et hjertestop. Efterfølgende går Pierre i gang med sit livs hidtil største opgave; slibningen af en usædvanlig stor smaragd. Samtidig er hans datter Zaras liv markant mere hektisk. Hun rejser rundt i verden som kunsthistoriker, og under en opgave kidnappes hun på grænsen mellem Georgien og Aserbajdsjan – grænsen mellem kristendom og islam. Stillet overfor dødens nærvær kæmper både Zara og Pierre for at bevare blikket for skønheden i livet.

På denne aften vil Anne-Cathrine Riebnitzsky fortælle om inspirationen til og ikke mindst arbejdet bag ”Smaragdsliberen”. Derudover vil hun i løbet af aftenen runde sit øvrige forfatterskab, der blandt andet omfatter den biografiske roman ”Forbandede Yngel” fra 2013, for hvilken hun modtog De Gyldne Laurbær. Anne-Cathrine Riebnitzsky har, udover forfattergerningen, arbejdet som sprogofficer ved hæren, og hun har i sit forfatterskab trukket på erfaringerne fra bl.a. ambassadearbejde og en udsendelse til Afghanistan.

Forfatteraftenen med Anne-Cathrine Riebnitzsky, der er støttet af Kulturstyrelsen, er arrangeret i samarbejde med LOF Midtjylland, Foreningen Norden og Folkeuniversitetet Viborg.

Læs mere om Anne-Cathrine Riebnitzsky på hendes hjemmeside.

Materialer